Acı Biber - Acı Biberin Faydaları - Acı Biberin Yararları |
07-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Biber - Acı Biberin Faydaları - Acı Biberin YararlarıAcı Biberin Faydaları / Acının Faydaları / Acı Biber Acı bir yiyecek yedigimizde niçin burnumuz akar acı zararlımı acı neden burun akıtır acı neden susatır Bunun sebebi acı, baharı ya da keskin kokulu yiyeceklerin mukus salgısının incelmesine ve kolayca akar hale gelmesine sebep olmalarıdır Bu tür yiyeceklerin bu sayede ciğerlerin ve solunum yollarının temizlenmesine yardımcı olduğu biliniyor Acı birşey yediğimizde gözlerimiz yaşarır ve burnumuz akmaya başlar Aslında eşzamanlı olarak aynı şey akciğerlerimizde de olur Acı yiyeceklerin özofagus yani yemek borusundaki ve midedeki sinir uçlarını uyararak vücudumuzun bu tip tepkiler vermesine yol açtığı düşünülüyor Kimi araştırmacıların çalışmaları, acı yiyeceklerin içinde bulunan maddelerin, solunumla ilgili hastalıklarda kullanılan ilaçlardaki maddelerle çok benzeştiğini ortaya koymuş Bunlara ek olarak mukus salgısını bu şekilde hareketlendiren maddelere “mukokinetik” dendiğini belirtmekte fayda var Kırmızı biber bu tip maddelerin en iyi örneği Sarımsağın ve soğanın ise mukus temizleyici özelliği var |
Acı Biber - Acı Biberin Faydaları - Acı Biberin Yararları |
07-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Biber - Acı Biberin Faydaları - Acı Biberin YararlarıAcı kırmızı biberde yoğun olarak bulunan alkaloit madde “kapsaisin”in, kanser başta olmak üzere birçok sağlık sorununda olumlu etkiye sahip olduğu bildirildi Acı Biberin Faydaları Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Biyokimya Klinik Şefi Prof Dr Necat Yılmaz, yaptığı açıklamada, genetik ve çevresel faktörlerin kalın bağırsak kanseri gelişimine olan etkisinin iyi bilindiğini belirtti Kanser cerrahisi, radyoterapi ve kemoterapi alanlarındaki gelişmelere rağmen tedavi oranlarında çok düzelme olmadığını, ancak yine de kansere karşı en iyi yolun tedavi olmayı sürdürmek olduğunu ifade eden Prof Dr Yılmaz, “Geçen yıllarda yaptığımız ve batılı bir çok araştırmacının yayınladıkları benzer çalışmalarımızı kamuoyu ile paylaştım Bir kez daha halkımızın hatırlamasında yarar olduğunu düşündüğüm bir konu acı biberdeki kapsaisin maddesidir” dedi Son olarak Güney Koreli araştırmacıların Nisan 2009′da ‘Cellular& Molecular Biology Letters’ isimli dergide ve Anticancer Research dergisinin ocak sayısında yayımlanan çalışmada, karaciğer kanser hücresi üzerine kapsaisin etkisinin incelendiğini vurgulayan Prof DrYılmaz, “Kapsaisin biberin temel acı maddesi olup, birçok hücre tipinde, bir anti-tümör etkisi sergilemiştir Ancak, kapsaisinin anti tümör etkisi tam açıklanmamıştır” dedi Ayrıca kırmızı biberin, kolesterol düşürücü, mide asidini düzenleyici ve mikrop öldürücü etkilere sahip olduğunu ifade eden Prof Dr Yılmaz, sanıldığının aksine kırmızı biberin zayıflatıcı etkisinin de bulunduğunu kaydetti |
|