|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
internetten, kaydı, kayıt, yapılır, öğrenci |
![]() |
İnternetten Öğrenci Kaydı Nasıl Yapılır - E- Kayıt Nasıl Yapılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnternetten Öğrenci Kaydı Nasıl Yapılır - E- Kayıt Nasıl Yapılır?İnternetten Okula Kayıt -e-kayıt- uygulaması için İnternet üzerinden kayıt işlemlerinde şu yöntem izlenecek: * Veliler internet üzerinden kayıt başvurularını, 1 Haziran-14 Temmuz 2006 tarihleri arasında internete bağlı bir bilgisayardan http://meb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri ve ilköğretim okulları, mesai saatleri içerisinde gerekli personel bulundurarak internet ağına bağlı tüm bilgisayarlardan velilerin kayıt işlemlerine yardımcı olacak ![]() * Kayıt işlemlerinde velilerden hiçbir şekilde gönüllü veya gönülsüz bağış istenmeyecek ![]() ![]() ![]() * İl/ilçe öğrenci yerleştirme komisyonları, internet sayfalarında okul müdürlüklerinin ve velilerin danışmak üzere ulaşabilecekleri kişileri ve irtibat telefonlarını belirtecekler ![]() * Bu komisyonlar, velilerin beyan ettikleri adres bilgilerini dedikkate alarak okullar için öğrenci alacakları çevreyi planlayıp, 25Temmuz tarihine kadar sisteme girecekler ![]() * Başvuru işlemlerinin tamamlanması ve il/ilçe komisyonları tarafından çevre belirleme işlemlerinin bitmesinden sonra okul müdürleri tarafından 27 Temmuz-11 Ağustos 2006 tarihleri arasındabaşvurular sistem üzerinden incelenecek ![]() ![]() * İlköğretim okulu müdürleri, 27 Temmuz-11 Ağustos 2006 tarihleri arasında internet ağından okullarına yerleştirilen öğrencilere ait adres bilgilerini alacak, bilgiler köy/mahalle muhtarlarındaki ikamet kayıtlarından kontrol edilecek ![]() ![]() * İl/ilçe öğrenci yerleştirme komisyonları, okul müdürlüklerinden aldıkları geri dönüşten sonra öğrencilerin kesin kayıt işlemlerinitamamlayarak, 14 Ağustos 2006 tarihinde ilan edecekler ![]() * Veliler, çocuklarının kimlik numarası ile yerleştirildikleri okulları 14 Ağustos 2006 tarihinden itibaren bakanlığın internet adresinden öğrenebilecekler ![]() * Okul müdürlükleri, okullarına kesin kayıt yapılan öğrencilerin sınıf listelerini okulda velilerin görebileceği bir yerde ilan edecekler ![]() Diğer İllerdeki Kayıtlar İçin: Adana, Ankara, Eskişehir, İstanbul ve İzmir dışındaki illerde kayıtlar için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde danışma büroları kurulacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|