Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çok, evliliğimden, soğudum

Evliliğimden Artık Çok Soğudum

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Evliliğimden Artık Çok Soğudum

"Evliliğimden artık çok soğudum"

Ben 33 yaşında, 10 yıllık evliyim 4 yıldır eşimden tamamen soğudum

Ben 33 yaşında, 10 yıllık evliyim 4 yıldır eşimden tamamen soğudum Günaha girmeye çok yakınım Boşanmayı düşünüyorum Caiz olur mu? Çok çaresizim (Rumuz: Asiye)
Eşinizden neden soğudunuz? Onu belirtmemişsiniz Mutlaka ciddi bir sebep/sorun vardır
Nefsiniz mi böyle bir telkinde bulunuyor? Durup dururken içinizde eşinize karşı bir nefret mi oluştu?
O kadar geçen yıllar içinde değişik zamanlarda biriken sorunlar, problemler mi birden gözünüzün önüne geldi de sizi böyle bir hale getirdi?
Böyle bir sıkıntı çevrenizden olabilir Genellikle birlikte olduğunuz arkadaş grubuyla konuşmalarınız, onların eşiniz hakkındaki kanaatleri sizi etkilemiş olabilir
Medyanın etkisinin olması da mümkün TV dizilerinde, bazı filmlerde, internet aracılığıyla zihninize, aklınıza birtakım şüpheler gelebilir, bazı tereddütleri yaşayabilirsiniz
Aranıza bir başkası da girmiş olabilir Telefon, MSN ve benzeri yollarla tanıştığınız, görüştüğünüz, ilişki kurduğunuz birisi de soğukluğu tetikleyebilir
Bütün bunlar birer varsayım, muhtemel düşünceler
Şimdi ne yapar, neler düşünür, nasıl bir çare bulur da bu kışı bahara çevirirsiniz, bu soğuk havayı ısıtabilir, tekrar o muhabbetli ve samimi, o el ele, göz göze sevgi dolu günleri nasıl getirebilirsiniz?
Bir defa olaya sorun çözücü bir gözle bakın "Ben ne yaparım da eşimle aramdaki soğukluğu giderebilirim? 10 yıllık beraberliği neler yaparsam ömrün sonuna kadar taşıyabilirim? Eşimle kanaat ederek aileyi nasıl ayakta tutabilirim? Eşime sahip çıkar, kusurlarını örter, hatalarını, yanlışlarını bağışlayarak onu nasıl kendime çekebilirim?"
Bu sorulara cevap arayın öncelikle Ayrılmayı, terk etmeyi, onu gözden çıkarmayı, bir başkasına ilgi/alaka duymayı değil de eşinizle yetinmenin, eşinizle bütünleşmenin, kenetlenmenin yollarını arayın
Siz böyle iyi niyetle hareket ederseniz Allah size çözüm yollarını gösterir, içinizdeki muhabbet tohumlarını yeşertir, onu gözünüze şirin gösterir, nefretinizi sevgiye dönüştürür, ayrılık/boşanma düşüncelerini yeni baştan ittifaka çevirir
Zaten çok ciddi, haklı bir sebep yokken boşanmayı düşünmek insanı hem dünyada sıkıntıya sokar hem de âhirette sorumlu tutar
Gül gibi sevgi varken, nefret dikenini taşımayın Sevin, sevindirin, sevimli bir ruh taşıyın Yunus'un dediği gibi deyin:
"Gelin tanış olalım/İşin kolayın tutalım/Sevelim sevilelim/Dünya kimseye kalmaz
Yunus sözün anlar isen/Mani'sini dinler isen/Sana iyi dirlik gerek/Bunda kimseler kalmaz"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com