![]() |
Aşk, Evlilik, İhanet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk, Evlilik, İhanetAŞK, EVLİLİK, İHANET Fakir bir adam için karısı sahip olduğu tek şeydir ![]() Terketmek üzere olan kadının çektiği ilk silah kendi cinselliğidir; ama o silahla genelde kendini vurur ![]() Evliliğin aşkı öldürdüğü söylenir ![]() Bu akılcıların tipik düz çizgili neden-sonuç yanılmalarından biridir ![]() Doğrusu şöyledir: aşkın beklenen ölümünün evlilik sırasında gerçekleşmesi sık rastlanan bir tesadüftür sadece ![]() Aşkın ömrü zaten kısadır, ölümü de hep ama hep doğal nedenlerledir ![]() "Değişeceğim" sözü ilişkilerimizi düzeltmekte kullandığımız bir bozuk paradır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne büyük yanılgı! Aşkta oysa bir tek sorumluluk vardır ![]() ![]() ![]() Aşk ![]() Sadakat, saygı, ihanet, iffet ![]() ![]() ![]() ![]() Sevmekten usanmak başkadır; sevmemek başka ![]() "Seni hala seviyorum sevgilim ![]() ![]() Bu dili konuşan aşıklar ne kadar azdır ![]() Kendimizi her zaman bir papatya falına hapsederiz ![]() Seven erkek üç yılda, seven kadın ise yedi yılda bıkar ![]() Aşkın en berbat yanı da aradaki bu dört senedir zaten ![]() Tehlikeli bir ihanet oyununa başlayanlar sanırlar ki sadece kaybederlerse bir bedel ödeyecekler ![]() Halbuki tehlikeli ihanet oyunların ters bir kuralı vardır: kaz******r her zaman kaybedenlerden daha çok bedel öderler ![]() Üstelik çoğu zaman herkesin ödeyeceği bedel apaçık ortadadır ![]() Tehlikeli oyunları bu kadar cazip kılan ise, bedellerin asla peşin istenmemesidir ![]() Kader, verdiği hazza kıyasla en fahiş bedeli işte bu yüzden ihanet oyuncularından talep eder ![]() Ve oyuncular en ağır senetleri çarçabuk imzalar ve atlarlar sahneye ![]() Ne doğrunun ne de yalanın yüzde yüzü yoktur ![]() Ama ben %80 ve üstüne müteşekkir olmayı; %50 ve üstüne rıza göstermeyi; %30 ile %50 arasına katlanmayı öğrendim ![]() Yoksa tek bir dostum veya sevgilim kalmazdı yahu ![]() Yalan ise %30 ve altından başlar ![]() İtiraf ![]() ![]() ![]() yepyeni ufak yalanlar söylenerek anlatılan eski bir yalandır ![]() Erkekler ve kadınlar affetmek ve unutmak konusunda da biraz farklıdırlar ![]() Erkek çabuk unutur; ama asla affetmez ![]() Kadın derhal affeder; ama asla unutmaz ![]() Unutmak değil - çünkü bu mümkün de değildir ![]() Ama hatırlamamaya çalışmak -işte bu hayatta erken kazanılması gereken bir meziyettir ![]() ![]() ![]() EMRE YILMAZ'IN "ŞEYTANIN FISILDADIKLARI" ADLI KİTABINDAN ALINTI |
![]() |
![]() |
|