![]() |
Eşim Mi Çocuğum Mu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşim Mi Çocuğum MuEşim mi Çocuğum mu ailede sevgi - eşler arasında sevgi bağları - çocuklara yeterince verilmesi gherken sevgi ? Bu soruyu sorduran nedir? Eşim mi Çocuğum mu? Bu soruyu sorduran nedir? Ailelerde zaman zaman eşle zaman zaman da çocukla ilgili sorunlar yaşanabilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sürekli çocuğa emir veren ve çocuğu aşağılayan bir baba (ya da anne), sürekli sindirilen bir çocuk, arada kalan ve sürekli evliliğini sorgulayan bir anne(ya da baba) ![]() ![]() Bir başka örnek olarak çocuğun sorumluluklarını sadece karşı tarafa yükleyen ebeveyn verilebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir eş diyelim ki anne aşağıdaki soruları sormaya başlamışsa bir uzmanda yardım alması önerilebilir: Eşim çocuğumu sevmiyor mu? Eşimin yüzünden çocuğumun davranışları ve kişiliği bozuluyor mu? Eşimin olumlu yanları giderek azalmaya mı başladı? Eşimden ayrılsam çocuğum daha mutlu olur mu? Eşimle birlikte kalarak çocuğuma zarar veriyor muyum? Eşimin davranışları giderek daha da kötüleşirse ne yaparım? Çocuğumun psikolojisi giderek bozuluyor mu? Eşim çocuğumu küçümsüyor ve beğenmiyor mu? Çocuğum aşağılanmasına göz yumduğum için ben kötü bir anne miyim? Çocuğum olmasaydı eşimden boşanır mıydım? Eşim beni seviyor mu? Boşansam tüm sorun çözülür mü? Boşanmayarak çocuğuma çok zarar vermiş mi oluyorum? Çocuğum boşansak daha mutlu olur yoksa her durumda babayla(anneyle) olması mı daha sağlıklıdır? Bunler ve benzerlerinden oluşan bir yığın soru ve sorunlar eşlerden biri tarafından hissedilmeye başladığında bunları düşünen eşin kendisini baskı altında hissettiği gözlenebilir ![]() ![]() Böyle bir durumda yardım gerekmesinin çeşitli nedenleri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|