![]() |
Hangi Çiçek, Sevgilinize Ne Söyler? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Çiçek, Sevgilinize Ne Söyler?Hangi çiçek, sevgilinize ne söyler? 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle çiçekçilere en çok kırmızı gül ve orkide siparişi veriliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuk hava koşulları nedeniyle çiçek maliyetlerinde artışlar olduğunu, ancak bunu 'Sevgililer Günü'nde müşterilere yansıtmamaya gayret edeceklerini anlatan Şahbudak, "Satışları geçen yılın fiyatları üzerinden yapılacak ![]() ![]() ![]() Vatandaşları korsan çiçekçilere rağbet etmemeleri için uyaran Şahbudak, kayıt dışı ekonominin ve haksız rekabetin önlenmesi için vatandaşların alışverişlerin çiçekçi esnafından yapmalarını istedi ![]() ÇİÇEKLERİN DİLİ Şahbudak Sevgililer Günü'nde dile gelecek çiçeklerin her birinin de farklı bir anlamının bulunduğu ifade ederek çiçeklerin anlamlarını şu şekilde sıraladı: Açelya: Gerçek şu ki, her şey bitti Akasya: Seni beğeniyorum Beyaz Akasya: Bizimki temiz sevgi, belki biraz arkadaşça Ardıç: Seni koruyacağım ![]() Çan Çiçeği: Aşkımıza sadakatle bağlıyım ![]() Çin Gülü: Zarif ve güzelsin Çuha Çiçeği: Çok güzelsin Fulya: Sevgilim, geri dön Gardenya: Beni unutma, gerçek aşkımsın ![]() Gelin Çiçeği: Mutlu olabiliriz Pembe Gül: Arkadaşımsın Kırmızı Gül: Seni seviyorum Kırmızı Gül Goncası: Genç ve güzelsin Hanımeli: Sana bağlılığım sonsuza dek sürecek Hercai Menekşe: Aklımı meşgul ediyorsun, ama bundan şikayetçi değilim ![]() Kaktüs: Aşkımız için zorluklara katlanmalıyız Kamelya: Kusursuz bir aşıksın Kırmızı Karanfil: Kalbimi kırdın Pembe Karanfil: Seni unutmayacağım Kırçıllı Karanfil: Üzgünüm, ama bitmek zorunda Krizantem: Beni hayal kırıklığına uğrattın Kırmızı Lale: Aşkımı itiraf etmek istiyorum Mor Leylak: İlk görüşte sana aşık oldum Mavi Menekşe: Düşüncelerimi zaptettin Mimoza: Fazla alıngansın Orkide: Çok güzel ve özelsin Papatya: Temiz kalbin simgesi Petunya: Umudunu yitirme Portakal: Ben de seni seviyorum Sardunya: İçin rahat olsun, her zaman yanındayım Yasemin: Güzel ve çekicisin Zambak: Seni neşeli ve nazik buluyorum ![]() (Cihan) |
![]() |
![]() |
|