![]() |
Ana Olmak &Quot;Hiç&Quot;Ken &Quot;Hep&Quot; Olmakmış Meğer.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ana Olmak &Quot;Hiç&Quot;Ken &Quot;Hep&Quot; Olmakmış Meğer....Ana Olmak "Hiç"ken "Hep" Olmakmış Meğer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Analık nedir Annem?" derdim de anacığıma; "Ben ol da bil" derdi Mevlânaca ![]() ![]() Ben ol da bil! "Sen" oldum annem bak! ![]() ![]() "Sen" oldum ve bildim neymiş bu işin yürekcesi ![]() ![]() Hani "Köpekler bile "ana" olmasın" derdin ya hep, o ızdıraplı yüreğinle, o engin şefkatinle ![]() ![]() Anlamazdık o zaman biz zamâneler ![]() ![]() "Zor kızım, çok zor analık" derdin ardından derin bir iç çekişle ![]() ![]() Zormuş anam ![]() ![]() Ana olmak "Hiç" ken "Hep" olmakmış meğer ![]() ![]() ![]() ![]() Dünyaya meydan okumak, mazi ve istikbâli sırtlamak, pervâsız bir gözü karalıkmış ![]() ![]() Zormuş Annem ![]() ![]() ![]() ![]() Ana olmak meğer; Kor ateşlerde üşümesi, kara kışlarda buz kesmesiymiş yüreğin ![]() ![]() Hep; "Ben!" derken, Artık; "O", "İllâ O!" demesiymiş ![]() ![]() Hiç varmayacağı kapıları çalması, hiç ederek ömrünü, adanmasıymış ![]() ![]() Hiç kızmaması yüreğin, almayı hiç düşünmeden hep vermesiymiş ![]() ![]() Hep sarıp-sarmalaması, hiç hesap sormadan, hep dost hep yâr olmasıymış ![]() ![]() Zormuş Anam ![]() ![]() Meğer ölümüne bir kara sevdaymış analık ![]() ![]() Olduk, gördük, bildik bak ![]() ![]() ----------- Gözlemleyin kadınları; Değişirler hep "Anne" olunca ![]() ![]() Bir metamorfoz belki analık; Tırtılken kelebek olmak Artık gözleri, elleri-ayakları, akıl ve yüreği tüm âzâları ve dahî hayalleri, tüm vakitleri ve hayata dâir hesapları O'na ait değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Ve dikkat edin, her kadın bir başka güzelleşir "Anne" olunca ![]() ![]() Ezelden biçilen bir kostüm gibi, "Analık" yakışır her kadına ![]() ![]() O, artık "Anne gibi" güler, "Anne gibi" bakar, "Anne gibi" kokar ![]() ![]() Ve hayatta hiç kimse ne "Anne gibi" kokar ne "Anne gibi" bakar ne de onun gibi yanar ![]() ![]() Ve böylelikle tüm anneler, Yaratan'dan kokular, esintiler taşırlar dünyamıza ![]() ![]() Her Anne Yaratıcı'ya âyinedir ![]() ![]() En çok Hâlık ve Vedud ismi yansır onlarda ![]() ![]() Ve hayat boyu, binbir esmâyı seyrederiz o kocaman yüreklerde ![]() ![]() İşte bu yüzden, kaç yaşında olursak olalım, bizler için hep, Hiç eskimeyen bir ihtiram, coşkun bir muhabbet, hep meylettiren bir çekim alanıdırlar ![]() ![]() İşte bu tutkunluk, hesapsız adanışlarının karşılığıdır onlara, Yaradan'dan ![]() ![]() Ve bir gün bizden gittiklerinde ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç sönmeyen bir yangın, zaman zaman yakar alevlenir, asla dolmaz boşlukları ![]() ![]() Alıp gitmişlerdir çünkü canlarımızın bir parçasını ![]() ![]() Öyledir, her Anne giderken, yüreğini emanet bırakır yavrusuna ve bir parça yavrusundan alır da öyle gider çünkü ![]() ![]() Ve bu yürek aktarımı, annenin sesi, nefesi, gözleri, sözleri ve o kocaman yüreği, ezelî bir miras gibi devredilir nesilden nesile ![]() ![]() İşte dünyayı îmar eden, ayakta tutan bu Ana Yürekleridir! Nasıl emânetse yavrular annelerine bir vakit, Öylece emânettir her anne de yavrusuna ![]() ![]() "Of!" bile demeden, sakın ha incitmeden, Sahip çıksın herkes emânetlerine aman! Yavrularına iki dünya bağışlayan ANAlara Ve cennetlerini kazanan canlara müjdeler olsun ![]() ![]() Alıntı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|