![]() |
Abdulhamit Han'ın Komutanının Rüyası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdulhamit Han'ın Komutanının RüyasıMilli Şairimiz Mehmet Akif her sabah erkenden gittiği Ayasofya'da birinin sürekli gözyaşı döküp ağladığına şahit olunca dayanamaz bir gün artık bunca gözyaşının sebebini,bilmediği bu insandan sorar ![]() Adam anlatmak istemese de Akif'in ısrarı üzerine nihayet gözyaşlarını silerek başlar meselenin iç yüzünü ifade etmeye ![]() ![]() ![]() Onun ağzından dinliyoruz şimdi: -Ben der, 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Babam vefat etmiştir ![]() ![]() Belli ki Sultan razı değildi istifama ![]() ![]() -Var git ne halin varsa gör! ![]() ![]() ![]() ![]() Ben de ordunun o sıkıntılı devresinde, tam ihtiyacın bulunduğu hengamede kumanda ettiğim taburumu bırakıp evime döndüm ![]() Ne olduysa işte o gece oldu ![]() ![]() -Nasıl bir rüya gördünüz ? Anlatın lütfen ![]() -Rüyamda Resûlüllah Aleyhisselam(s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resûlüllah Aleyhisselamın önünden geçen askerler gayet derli toplu intizam içinde geçerken benim taburum göründü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Bu taburun durumu nedir böyle? Neden derli toplu değiller ![]() Abdulhamit Han, teessür içinde cevap verdi: -Bu taburun komutanı ısrarla istifasını istedi ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu cevaptan sonra Efendimiz(s ![]() ![]() ![]() -Öyle ise biz de onun istifasını kabul ettik, gitsin gittiği yere kadar! Sabahları Ayasofya'da sürekli gözyaşı döktüğünü gördüğü meçhul adamın bu durumunu dinleyen Mehmet Akif'te bir hayli üzülür ![]() -Keşke babamdan kalan miras büsbütün yok olsaydı da ben hizmetimin başından ayrılmasaydım, bana düşen hizmeti ifa etmekte cimrilik göstermeseydim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|