Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Astroloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
scutum, takım, yıldızı

Scutum Takım Yıldızı

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Scutum Takım Yıldızı

Kısaltma Sct
Tamlayan Scuti
Simge Kalkan
Bahar açısı 19 sa
Yükselim −10°
Alan 109 derece kare
84 sırada
Ana yıldızlar 2
En parlak yıldızı α Scuti
(Kadri 385)
Bayer/Flamsteed
yıldızları 7
Parlak yıldızlar
(kadir < 3) 0
En yakın yıldız α Scuti (174 IY)
Messier nesneleri 2
Göktaşı yağmurları Haziran Scutids
Çevreleyen
takımyıldızlar Aquila
Sagittarius
Serpens Cauda
+80° ve −90° enlemleri arasında görülebilir
En iyi Ağustos ayında saat 21:00'de görülebilir

Scutum ya da Kalkan takımyıldızı, modern 88 takımyıldızdan biridir 17 yüzyılda oluşturulmuştur Scutum adı Latince'de kalkan, koruyucu anlamlarına gelir

Tarihi

Kalkan, adını klasik tarihsel olmayan bir figürden alan tek takımyıldızdır Johannes Hevelius tarafından 1683 yılında oluşturulmuştur Hevelius aslında takımyıldıza, Kral John III Sobieski tarafından yönetilen Polonyalı kuvvetlerinin İkinci Viyana Kuşatması'ndaki başarısını abideleştirmek için, Sobieski'nin Janina armasına ithafen Scutum Sobiescianum (Sobieski'nin Kalkanı) adını vermiştir Daha sonra isim, Scutum olarak kısaltılmıştır
Dikkat çekici özellikleri

Kalkan takımyıldızı bölgesinde bir küresel küme, bir gezegenimsi bulutsu ve pek çok açık yıldız kümesi bulunmaktadır Kalkan'daki en bilindik iki derin uzay nesnesi, yoğun bir açık küme olan Yaban ördeği yıldız kümesi (M11) ve bir başka açık küme, NGC 6694 olarak da bilinen M26'dır NGC 6712 küresel kümesi ve IC 1295 gezegenimsi bulutsusu takımyıldızın doğu kısmında bulunabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com