Hazır Türkçe İle İlgili Konus Açılmısken 5 Saniyeni Ver Gir İçeri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hazır Türkçe İle İlgili Konus Açılmısken 5 Saniyeni Ver Gir İçeri1)türkçede bulunan ve anlamları hale ve duruma cuk diye oturan sözcükleri kullanmak yerine saçma sapan orası burası kırpılmış ingilizce kökenli kelimeleri kullanmak türkçenin güzelliğini bozmak 2)(bkz: g harfi yerine q kullanmak) 3)ingilizce terim veya sözcük kullandığında kimi embesillerin kendini , çağdaş, entellektüel ve kültürlü zannettikleri acınası durum 4)gafil insan davranışı 5)'bak ingilizce biliyorum' demenin en salak yolu 6)kızın biri diğer çocuğu dikizlerken arkadaşından duyduğum cümle türü şey ![]() 'kız geldim geleli 'to the point' yani iki laf etmedi ' (odaklandığını anlatmaya çalışıyor aklınca )7)ingilizceyi turkceyle kirletmekle aynı eylemdir ![]() hayır, kotu anlamda soylemiyorum bunu bir dilin içine başka bir dil girdiğinde, o dil kirlenir ya turkce konuşun ya ingilizce dunya da yarı turkçe, yarı ingilizce bir dil yok ne turkçeyi kirletin, ne ingilizceyi![]() hatta önce turkce öğrenin, sonra ingilizce![]() ![]() 8)oray egin olmaktir yeri geldiginde 9)"tamam" kelimesi yerine "okey" telaffuz etmek 10)bi adamın 5 yaşındaki çocuguna söyleyip, beni duruma uğratan şu cümle ![]() " sen bunu intenşınıl(intentional) yapıyorsun ama" 11)(bkz: Bye bye Türkçe) Yazarı:Oktay sinanoğludur 12 )iki üç kelime arasına bi ingilizce kelime sıkıştırarak cümle kurma biçimi kuran kişi kendisini karizma zanneder, lakin türkçemizin içine sıçmakla kalmaz karşısındakilere gizli bir "böööeh" çektirir
|
|
|
|