![]() |
Muhteşem Bir Hikaye (Aynanın Sırrı) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhteşem Bir Hikaye (Aynanın Sırrı)Adamın biri, ilk defa gittiği şehrin tarihi çarşısına uğradığında, bir dükkana girerek; - Hatıra eşya almak istiyorum, demiş ![]() Dükkan sahibi yaşlı zat,adamı tepeden tırnağa süzüp: - Buranın en meşhur malı, aynalardır evladım, demiş ![]() ![]() Adam, hiç düşünmeden: - Ben, yaşadığım şehrin en zengin insanıyım, diye atılmış ![]() ![]() İhtiyar, dudak büküp: - İnşaallah gücün yeter, demiş ![]() ![]() Adam, ses tonunu iyice yükselterek: - Benim elde edemeyeceğim şey yoktur! ![]() ![]() ![]() İhtiyar adam: - Seçeceğin aynaya bağlı, diye gülümsemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam, bu sözleri pek anlamamış ![]() ![]() ![]() Yaşlı adam, elindeki baston ile işaret ederek: - Sana ilk önce günümüze ait aynayı göstereyim, demiş ![]() ![]() ![]() Adam, duvarda asılı duran kristal aynayı kısa bir süre incelemiş ![]() - Bunun bir özelliğini görmedim, demiş ![]() ![]() Yaşlı adam, seke seke ilerleyerek: - O halde bu aynaya bak! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam: - Herhalde şaka yapıyorsunuz, diye gülümsemiş ![]() ![]() İhtiyar adam: - Ben sana söylemiştim! ![]() ![]() ![]() ![]() Adam, iş olsun diye aynaya baktığında, bağırmamakiçin kendini zor zaptetmiş ![]() ![]() ![]() Adamın aynaya takılan gözleri, biraz sonra fal tşı gibi açılmış ![]() ![]() Büyük bir dehşet içinde: - Aman Allah'ım! ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra, en sevdiği teyzesi ve dayısı da geçmişler, adamın görüntüsü ardından ![]() ![]() Adam, dayanamayıp başını çevirmiş aynadan ![]() - Bu işten vazgeç! ![]() ![]() ![]() - Hayır! ![]() ![]() ![]() - Peki! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam,oraya doğru ilerlerken,korkusundan vazgeçmiş ![]() ![]() ![]() ![]() - Aman Allah'ım! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam, biraz sonra sendeleyerek duvara tutunmak zorunda kalmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam, kaçarcasına uzaklaşmış oradan ![]() ![]() Yaşlı adam: - Gerçek aynalar böyledir evladım! ![]() ![]() ![]() ![]() Adam, biraz olsun kendine geldiğinde, dükkandan atmak istemiş kendini ![]() - Bedava aynalardan söz etmiştiniz, demiş ![]() ![]() İhtiyar adam: - Ona hiçbakma evlat! ![]() ![]() ![]() - Mutlaka bakmalıyım! ![]() ![]() ![]() Yaşlı adam, çaresiz kabul etmiş ve duvarlara asılanlardan farklı olarak, dükkanın döşemesi üzerine indirilen bir aynayı gösterip: - İşte bu da geleceğin aynası! ![]() ![]() ![]() ![]() Adam: - Geleceğin aynası ha! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İhtiyar, hiç sesini çıkartmamış ![]() ![]() Yaşlı adam: Geleceğin aynasında ne göreceğini tahmin etmen ve ona göre hazırlıklı olman gerekirdi evladım, demiş ![]() ![]() ![]() ![]() İhtiyar adam, müşterisinin cansız vücudunu kucaklarken, onun ayndaki görüntüsüne bakmış ![]() Kuru bir iskelet görünüyormuş ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|