Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Şaşırtıcı / Ürpertici Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitiyor, ölünce, şey

Ölünce Her Şey Bitiyor Mu?

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ölünce Her Şey Bitiyor Mu?

Konferanslar boyunca insanların en fazla ilgisini çeken konuların başında ‘ölüm ötesi’ ve öldükten sonra hayata geri dönenlerin (ölüme yakın deneyimler) yaşadığı ilginç deneyimlerden oluşan incelemeler geliyordu

Ruh çağırma ve öte alemden alınan mesajlar, gördükleri ruhların resim ya da heykellerini yapan sanatçılar ve ruhsal şifacılarla ilgili anlatılanlar, düşüncelerimizi başka bir boyuta taşırken büyük bir merak ve heyecan uyandırıyordu

‘John Oskar bir şifacı Transa geçiyor ve kendisine ‘Tanrının John’u diyor Sokak ortasında ilaçsız cerrahi operasyonlar yapıyor ve enfeksiyon yok, kanama yok, ızdırap yok Göz ameliyatı yapıyor Sonra ‘Sufi enerjisi’ bedende kasten yaralar açıyorlar ve bu yaralar hızla kapanıyor

Bütün bunlar nedir? Sahtekarlık mı, meditasyon mu, hipnoz mi, plasebo etkisi mi, grup düşüncesi mi, ruhların yardımı ile şifa mı?

ACABA YUKARIDA BİR DEDEKTİF Mİ VAR

Harvard Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümünden 1971 yılında doktorasını almış, Yale ve Harvard üniversitelerinde klinik psikolojisi profesörlüğü yapmış olan Dr Gary E Schwartz halen Arizona Üniversitesinde Psikoloji, Psikiyatri ve Nöroloji Profesörü olarak çalışıyor ve ‘Toynak patırtısı duyunca hemen zebraları düşünmeyin’ diyor (Zebra hipotezi)

ABD’nin ünlü medyumlarıyla yaptığı yüzlerce deney ve Arizona Üniversitesi bünyesindeki laboratuvarda öğrencileriyle birlikte yaptığı pek çok deney sonucunda ‘Beyin bilincin yaratıcısı değil, alıcıdır Tıpkı televizyon gibi Bilinç, beynin ölümünden sonra devam ediyor’ şeklinde bir sonuca varmış

Özellikle Susy Smith öldükten sonra onun ruhuyla nasıl bağlantı kurduğunu ve ilginç deneyleri anlatıyor:

‘Susy öldü 90 yaşındaydı Yaşadığı sıralarda öldükten sonra burada olduğunu ispatlamak istiyordu Gözlemci olmanın ötesine geçtim ve ilginç bir deney yaptım Susy’nin ruhuyla bağlantı kuracak olan medyum başka bir yerde ve ben başka bir yerdeydim Ayrıca deneyi gerçekleştiren ile benim aramda telefon bağlantısı vardı ve medyum sadece benim bildiğim bilgileri aktardı Aradan zaman geçti Bir gün maillerime bakarken Janet adlı bir hanım ‘Ben gizlice medyumluk yapıyorum Susy adlı bir ruh bahçemde dolaşıyor ve size iletmemi istiyor’ şeklinde bir mesajla karşılaştım Ben de cevap yazdım Sonra test etmek için bir çalışma programı yaptık Hafta içi her gün Janet bana mesaj yazacak ve benim 24 saatimi nasıl geçirdiğimi ve gelecek 24 saatte neler yapacağımı Susy’den öğrenip yazacaktı Bu çalışma çok ilginç oldu Her zaman yaptıklarımın dışına çıktım, dışardan Çin yemeği istedim ve bunu odamda yedim Beyzball maçı olan bir film izledim Ertesi gün yabancı bir yemek yediğim ve bunu tuhaf bir şekilde yatarak yediğimi ve beyzball maçı izlediğimi yazmıştı Bir gün seyahate çıkmış ve bir olayı incelemeye gitmiştim Orada kız kardeşini kaybetmiş bir hanım ve onun eşiyle görüşmüş, kız kardeşin ani ölümünden çok etkilenmiştim Ertesi gün eve geldiğimde bilgisayarımda mesajla karşılaştım Çok şaşırmıştım çünkü günlerden Pazar’dı ve Cumartesi-Pazar yazışmıyorduk Şöyle diyordu; ‘Arabada giderken birden Susy belirdi ve kenara çek dedi Yanında başka birini getirmiş Susy benim bunu anlayacağımı ve yanındaki arkadaşının ileteceği bir mesajı olduğunu söyledi Benim aracılığım ile dün görüştüğüm kardeşine mesaj iletiyor ve üzülmemesini istiyordu Kendisi olduğunun bilinmesi için kartal göstermiş ve kartalın önemli olduğunu söylememi istediğini yazmış Ben çok şaşırdım, hemen telefon açtım ve kartalı söyledim Telefonun ucundaki ses titriyordu Meğer kartal, ölen kız kardeşi simgeliyormuş Kız kardeş sağlığında kartalları çok severmiş Evin her tarafında kartal resim ve heykelleri varmış Hatta ölen kız kardeşin küllerini sakladıkları kabın üzerine bir kartal heykeli yaptırmışlar Bunun üzerine düşünmeye başladım ‘Acaba yukarıda bir dedektif mi var, beni sürekli izleyen’ diye

RUHUMUZUN İÇİNDE YÜRÜYORUZ

Uluslararası bir regresyon terapisi uzmanı olan Dr Janet Cunningham, ‘Hepimizin başka zamanlara ait hatıraları vardır Bazı geçmiş yaşam hatıraları Ruhumuzun içinde yürüyoruz’ diyor

Bu cümle her şeyin ‘bir’ olduğunu söyleyen gönül gözüyle bakan Hacı Bektaşi Veli, Mevlana ve benzerlerini aklıma geliyor Hatırladıklarımız, rüyalarımız, ölmüş yakınlarımızdan aldığımız mesajlar, geçmiş hayatlarımız ve daha pek çok fenomen anlam kazanıyor Hepimiz ruhumuzun içinde yürüyoruz Bunun farkındayız veya değiliz Anlıyoruz veya anlamıyoruz Bunun önemi yok Yapılan tüm çalışmalar bütün hayatların bir olduğunu ve tek ruhun yansımaları olduğunu bize açıklıyor

Yasemin Boran- HÜRRİYET

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com