![]() |
Bugün Mü? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bugün Mü?*Mori Schwartz, hayat dolu bir üniversite profesörü ![]() ![]() ![]() 1994'te vücudunda bir gariplik hissetmiş ![]() artık dans derslerini kaldıramayacak kadar bitkinleşmiş ![]() Doktora gittiğinde yakında öleceği haberini almış: Hastalık Mori'yi tekerlekli sandalyeye bağlamış ![]() evdeki bakıcının kollarında bebekliğe yeniden dönmüş ![]() Kucaklanıp kaldırılır, başkası tarafından yıkanır, poposu pudralanır olmuş ![]() "Kendimi bırakıp yok olmayı mı bekleyeyim, yoksa kalan zamanımı en iyi şekilde değerlendireyim mi?" Sonunda ölümünden utanmamaya ve yaşamla ölüm arasındaki son köprünün bütün ayrıntılarını anlatmaya karar vermiş ![]() Hayattaki son dersi, "kendi ölümü" olacakmış ![]() Önce sevdiklerini toplayıp, onlara bir "canlı cenaze töreni" düzenlemiş ![]() sevgi konuşmalarını hayattayken dinleme ve gönlünce cevap verme şansını yaratmış ![]() haber sunucusu Ted Koppel'ın programına konuk olunca üne kavuşmuş ![]() gelen insanlar ona "son yolculuk"u sormaya başlamışlar ![]() Mori'nin bu sorulara verdiği yanıtlar Türkçede de yayımlandı ![]() (Mitch Albom, "Öğretmenim Mori'yle Salı Buluşmaları", Boyner Y ![]() benim aklımda kalan ders şu oldu: "Herkes öleceğini bilir, ama kimse buna inanmak istemez ![]() Oysa öleceğimize inansak, bazı şeyleri farklı yapardık ![]() İnsan ölmeyi öğrenince yaşamayı da öğrenmiş oluyor ![]() yaptığını yap ve her sabah omuzundaki küçük kuşa sor: - O gün, bugün mü? Hazır mıyım? Olmak istediğim insan mıyım? Kariyer, iyi maaş, araba ve ev taksitleri ![]() ![]() ![]() "Şuraya uzanmış yavaş yavaş ölürken rahatlıkla söyleyebilirim ki, istediğin kadar güce ya da paraya sahip ol, yaşamı satın alamazsın ![]() diyor Mori ![]() ![]() ![]() sorusuna ise herkesi şaşırtacak kadar sade bir cevap veriyor: "- Sabah kalkar, jimnastiğimi yapar, ardından çörek ve çayla kahvaltı eder, yüzmeye giderdim ![]() güzel bir öğle yemeğine davet eder, onlara ne kadar değer verdiğimi anlatırdım ![]() renkleri, kuşları seyreder, doğayı içime çekerdim ![]() Akşam sevdiklerimle bir restorana gidip yemek yer ve en güzel kızlarla tükeninceye dek dans ederdim ![]() Ardından eve gelir mükemmel bir uyku çekerdim ![]() Sizin bunları yapacak vaktiniz var ![]() arada bir omuzunuza bir bakış atıp sormak: "Bugün mü küçük kuş, bugün mü?" |
![]() |
![]() |
|