![]() |
Allah Korusun; Ya Çıkarsa… |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Korusun; Ya Çıkarsa…“ABD’li Jock Whittaker’in biletine 2002 yılında 410 trilyon lira para çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hayat hikâyesi “Aman Allah’ım bana çıktı!” diye sevinç çığlıklarıyla başlayan ve sonra da “Aman Allah’ım ben bittim!” diye hüsranla sonuçlanan hayat hikâyelerinden sadece bir tanesi… Bu örnekler çoğaltılabilir ama sonuç aynı… Ver Allah’ım ver, kulun haram helal demez yer! İslam kazanç elde etme konusunda hırsızlık, gasp, faiz, kumar, rüşvet ve şans oyunlarını kesinlikle yasaklamıştır ![]() Yapılan gözlemlere göre şans oyunlarından birçoğu hatta kimilerine göre hemen hemen hepsi hayatlarının hazin sonunu hazırladı diyen Zeynep Çingay, Moral Dünyası Dergisi’ndeki araştırma yazısında çarpıcı piyango talihlilerin inanılması zor yaşamlarını anlatıyor: İŞTE KAZANDIĞINI DÜŞÜNÜP DE KAYBEDENLER “Milli piyango bileti aldığım için pişmanım” Edirne’de 11 yıl önce Milli Piyango’dan büyük ikramiyeyi kazanan Ayhan Yalçınkaya, zengin olduktan sonra bıraktığı memurluğuna dönmeye çalışıyor ![]() ![]() Bir anda zengin olmasına rağmen paranın çabuk tükendiğini belirten Ayhan Yalçınkaya, “Eskiden daha güzel bir hayatım vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milli Piyango talihlisi donarak öldü Denizli’nin Sarayköy ilçesine bağlı Tırkaz köyünde 40 yıl önce Milli Piyango biletine büyük ikramiye çıkan Mehmet Sarıoğlu, yaşadığı baraka tipi evde donarak öldü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marangozluktan para babalığına Denizli’nin Çivril ilçesinde marangoz olarak geçimini sağlayan Osman Kaplan, çeklerini ödeyemediği için hapse girmiş ve 1999 yılında hapisten çıktıktan 2 gün sonra sayısal lotodan 340 milyar lira kazanmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Talih bize huzur değil, felaket getirdi” Milli Piyango’nun 1990 yılbaşı çekilişinde 1 milyar 250 milyon lira kazanan Adanalı Cem Postacı, paranın kendisine aradığı huzuru vermediğini söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Eşime kalmasın diye hepsini harcadım” 53 yaşındaki Mustafa Savgan’ın macerası ise çiçekçi bir kadının kendisine 2 lira harçlık vermesiyle başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızı evi terk etmiş 1984 yılında aldığı bilete 7 milyon lira isabet eden Orhan Ulusoy’un huzur içindeki hayatı ancak 3 sene sürebilmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “70 milyonun âhı var” Evli ve 3 çocuk babası olan Nusrettin Çınar’a da Turhal’da Milli Piyango’dan 6 milyar lira çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi işsiz olan ve emekliliğinin planlarını yapan Çınar, artık Milli Piyango bileti satın almıyor ![]() “Para beni perişan etti” Ali Atıcı, çay ocağı işletirken 2004′te sayısal lotodan 543 bin YTL kazanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte aynı şekilde başlayan ve yine aynı şekilde son bulan hayat hikâyeleri… Belki birbirlerinin değil yüzünü, adını bile duymamış birçok insanın aynı dertlere gebe olduğu sabahlar… Uykusuz geçen geceler, gözlerini kırpmadan sabah eden birçok insanın paylaştığı aynı kader… Her şeyin aynı olduğu bu süreçte ağızlarından çıkan cümle de aynı oluyor: “Çok pişmanım!” MEZARI AÇILDI SALİH GÜMÜŞÇAY: Salih Dede ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OĞLU BIÇAKLADI NECMİ YILDIRIM: 2004′te 10 trilyonun dörtte birini kazandı ![]() ![]() KOCAYI BOŞADI YEŞİM AKYOL: 2003′te 2 trilyon çıktı ![]() ![]() ![]() KORKU EVE KAPATTI SALİH BAHTİYAR: 1985 ve 1997′de iki büyük ikramiye kazandı ![]() ![]() En Büyük ikramiye Size Çıktı! Haberiniz Var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Korusun; Ya Çıkarsa…Ver Allah’ım ver, kulun haram helal demez yer! bu söz herşeyi özetLiyor gibi aman aman benden uzak dursun büyük ikramiyeymiş faLan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Korusun; Ya Çıkarsa…SALİH GÜMÜŞÇAY: Salih Dede ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() para için yamıcakları yok bazı kısılerın elıne saglık abi super olmus |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Korusun; Ya Çıkarsa…Hud suresinde her türlü kumar artı şans oyunları yasaklanmıştır bu yüzden haram para ne yenir ne mülk alınır haram yiyen ancak karnını ateşle doldurur ,gereği yok o yüzden teşekkürler ibretlik konu bu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Korusun; Ya Çıkarsa…SALİH GÜMÜŞÇAY: Salih Dede ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç akrabası olmayan salih dedeye biz bakıyorduk akrabası olmadığı için kimsesiz ve gariban birisi idi ,ben o zaman askerdim mordoğanda izmir de sonradan piyango çıktığında onu olmayan akrabalrından biz koruyorduk ![]() ![]() hayat tesadüflerle dolu yani ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Korusun; Ya Çıkarsa…Haa bu arada en son salih dedeyle bir hemşire evlendi hemşire bunu hastanede tanıdı ve istanbul da yeniköy cıvarında bir yalı aldırdı hemşire kendine ondan sonra dede öldü ![]() |
![]() |
![]() |
|