Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Şaşırtıcı / Ürpertici Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adamı, dünyanın, nuri, türkiyede, yaşayan, yaşlı, öztünç

Dünyanın En Yaşlı Adamı Türkiye'de Yaşayan Nuri Öztünç ...

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

3 padişah, 11 cumhurbaşkanı ve 60 hükümet gören 125 yaşındaki Nuri Öztunç'un çocukları babalarının dünyanin en yaşlı insanı olduğunun kanıtlanabilmesi için yetkililerden yardim beklediklerini söyledi Öztunç, parasızlik nedeniyle çok geç evlendiğini, 8 çocuğu, 150 torunu ve 20 torununun torunu olduğunu ifade etti

Nüfus kayıtlarına göre Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 1 Temmuz 1885'te dünyaya gelen Nuri Öztunç, 125 yaşında Sağ bacağındaki sorun dışında herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan Öztunç'un en büyük isteği doğup büyüdüğü topraklara dönebilmek

Antalya'ya 25 yıl önce bazı aile üyeleriyle göç eden Nuri Öztunç, Kuzeyyaka Mahallesi'nde oğlu Lezgin Öztunç'un evinde yaşamını sürdürüyor Türkçe bilmeyen Öztunç'a torunları yardımcı oluyor
Öztunç, Osmanlı padişahları Sultan Abdülhamid, Sultan Mehmed Reşad ve Sultan Mehmed Vahidettin dönemlerini görüp yaşadığını anlattı Sultan Reşad döneminde Türk parasının daha değerli olduğunu ifade eden Nuri Öztunç, parasızlık nedeniyle çok geç evlendiğini, 8 çocuğu ve 150 torunu ve 20 torununun torunu olduğunu anlattı

Öztunç, uzun yaşamasında en önemli etkinin yaşadığı topraklarda saklı olduğunu, 'tamamen yeşil ve doğal gıdalar tükettiğini' ifade ederek, 'Gençliğimde her işi yapıyordum Çok dinç ve hareketliydim Şimdi ise istediğim yemekleri değil, her şeyi yemek zorunda kalıyorum' dedi
Çanakkale Savaşı'nı çok iyi anımsadığını anlatan Öztunç, Atatürk'ü görmediğini, ancak Kurtuluş Savaşı'na katılan arkadaşlarından, Atatürk'e ve savaşa ilişkin anılarını köyünde büyük bir hayranlıkla dinlediğini belirtti

Nuri Öztunç'un 4 oğlu Adil Öztunç da, babasının yaşını öğrenenlerin 'Neden bunu yetkililere bildirmiyorsunuz, bu bir dünya rekoru' dediklerini dile getirerek, 'Bizler bunun için nereye nasıl başvuracağımızı bilmiyoruz Bu nedenle bugüne kadar bir girişimiz olmadı Babamın dünyanın en yaşlı insanı olduğunu kanıtlayabilmemiz ve başvurabilmemiz için ilgililerin ve yetkililerin bizlere yardımcı olması gerekiyor' dedi

Öztunç'un 12 yaşındaki torunu Nazlı Öztunç ise, dedesinin yaşını duyan arkadaşlarının buna ilk anda inanmadıklarını, sonra kendisini tanıştırınca büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını söyledi Öztunç, 'Bize Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde yaşadıklarından çok memleketinde neler yaptığını anlatır Doğup büyüdüğü yerleri çok seviyor' diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Her an ölme ihtimaline rağmen o adamın yerinde olmak isterdimÇünkü ATATÜRK'ü görmeyi çok isterdim!Çok teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com