![]() |
Dünyanın En Yaşlı Adamı Türkiye'de Yaşayan Nuri Öztünç ... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünyanın En Yaşlı Adamı Türkiye'de Yaşayan Nuri Öztünç ...![]() 3 padişah, 11 cumhurbaşkanı ve 60 hükümet gören 125 yaşındaki Nuri Öztunç'un çocukları babalarının dünyanin en yaşlı insanı olduğunun kanıtlanabilmesi için yetkililerden yardim beklediklerini söyledi ![]() ![]() ![]() Nüfus kayıtlarına göre Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 1 Temmuz 1885'te dünyaya gelen Nuri Öztunç, 125 yaşında ![]() ![]() Antalya'ya 25 yıl önce bazı aile üyeleriyle göç eden Nuri Öztunç, Kuzeyyaka Mahallesi'nde oğlu Lezgin Öztunç'un evinde yaşamını sürdürüyor ![]() ![]() Öztunç, Osmanlı padişahları Sultan Abdülhamid, Sultan Mehmed Reşad ve Sultan Mehmed Vahidettin dönemlerini görüp yaşadığını anlattı ![]() ![]() ![]() Öztunç, uzun yaşamasında en önemli etkinin yaşadığı topraklarda saklı olduğunu, 'tamamen yeşil ve doğal gıdalar tükettiğini' ifade ederek, 'Gençliğimde her işi yapıyordum ![]() ![]() ![]() Çanakkale Savaşı'nı çok iyi anımsadığını anlatan Öztunç, Atatürk'ü görmediğini, ancak Kurtuluş Savaşı'na katılan arkadaşlarından, Atatürk'e ve savaşa ilişkin anılarını köyünde büyük bir hayranlıkla dinlediğini belirtti ![]() ![]() Nuri Öztunç'un 4 ![]() ![]() ![]() ![]() Öztunç'un 12 yaşındaki torunu Nazlı Öztunç ise, dedesinin yaşını duyan arkadaşlarının buna ilk anda inanmadıklarını, sonra kendisini tanıştırınca büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını söyledi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünyanın En Yaşlı Adamı Türkiye'de Yaşayan Nuri Öztünç ... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünyanın En Yaşlı Adamı Türkiye'de Yaşayan Nuri Öztünç ...Her an ölme ihtimaline rağmen o adamın yerinde olmak isterdim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|