![]() |
Bu Olay Canakkale Savasinda Yasanmistir. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Olay Canakkale Savasinda Yasanmistir.Kocadere köyünde büyük bi sargı yeri kuruluyor ![]() Bosnalı,Kimi Azerbaycanli, Kimi Adıyamanlı , Kimi Gürünlü, Kimi Halepli çok sayıdayaralı getiriliyor ![]() ![]() ![]() Bunlardan biri Lapsekinin Beybaş Köyündendir ve yarası oldukça ağırdır ![]() Zor nefes alıp vermektedir ![]() için komutanının elbisesine yapışır ![]() zorlaşırama tane tane kelimeler dökülür dudaklarından ![]() "Ölme ihtimalim çok fazla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tekrar derin nefes alıp, defalarca yutkunur: "Ben ![]() ![]() ![]() köylüm Lapseki'li İbrahim Onbaşından 1 Mecidiye borç aldıydım ![]() ![]() ![]() Kendisini göremedim ![]() ![]() "Sen merak etme evladım" der Komutanı, kanıyla kırmızıya boyanmış alnını eliyle okşar ![]() "söyleyin hakkını helal etsin" olur ![]() ![]() ![]() Aradan fazla zaman geçmez ![]() ![]() Bunlardan çoğu daha sargı yerine ulaştırılmadan şehit düşüyor ![]() üzerinden çıkan eşyalar, künyeler komutana ulaştırılıyor ![]() İşte yine bir künye ve yine bir pusula ![]() daha fırsat bulamamıştır ![]() yığılır kalır ![]() yaşlarına engel olamaz ![]() ![]() ![]() PUSULADAKİ NOT: "Ben Beybaş Köyünden arkadaşım Halil'e 1 mecit borç verdiydim ![]() beni göreremedi ![]() ![]() ![]() Arkadaşıma söyleyin ben hakkımı helal ettim ![]() |
![]() |
![]() |
|