Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Şaşırtıcı / Ürpertici Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
osmanlı, savaş, tekniği

Osmanlı Savaş Tekniği

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Savaş Tekniği



Osmanlı döneminde savaşa gidilirken, ülkede ne kadar deli ya da görünüş bakımından eli-ayağı bozuk, gulyabani tipli insan varsa hepsi toplanır ve ordunun en ön sırasında, düşmanın üzerine yürütülürmüş Amaç, düşmanın psikolojisini bozmakmış

Bi sonraki sırada ise, (affınıza sığınarak söylüyorum, ama anlatanlar hep böyle söylüyo) "dal******" denen adamlar bulunurmuş Bunlar ise, saraya ufak yaşta alınan gayrı müslüm çocuklarıymış Küçüklüklerinden itibaren sadece pirinç ve hamur işleriyle beslenip izbandut gibi olmaları sağlanırmış Bi yandan da, her gün yağlı elleri ile mermer tokatlayıp idman yaparlarmış Böylelikle elleri sağlamlaşır, beton gibi olurmuş Zaten mermeri tokatlayarak kıramayanı da savaşa götürmezlermiş

Bu dal******lar savaşta gürz-kılıç filan kullanmayıp, düşman askerlerinin beyinlerini tek tokatla, (herhalde "Osmanlı tokadı" lafı da burdan geliyo) dışarı çıkartırlarmış Düşünün, adamın kafasında miğfer var ve bi vuruşta kafa miğferle birlikte dağılıyo Bu hikayeden de, Osmanlının bunca yeri nasıl fethettiği anlaşılıyo zaten Hey gidinin koca ecdadı be!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.