Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Şaşırtıcı / Ürpertici Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ameliyata, girdi, karnında, roketle

Karnında Roketle Ameliyata Girdi!

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karnında Roketle Ameliyata Girdi!

Afganistan'da görev yapan 23 yaşındaki Amerikan askeri Channing Moss, birliğinin uğradığı baskında karnına giren patlamamış bombayla ameliyata alındı Moss'un birliği yaklaşık içinde 24 askerin bulunduğu zırhlı araçlarla devriye görevlerini yaparken Taliban ya da El Kaide yanlısı oldukları sanılan kuvvetlerin saldırısına uğradılar

Konvoydaki pikap kamyonet infilak edip, içerisindeki iki Afgan askerinin ölümüne sebep olurken, Moss'un bulunduğu Humvee'ye de roketler isabet etti

ABC News kanalına olayı anlatan Moss, aracın içinde bir uçtan diğerine fırladığını hatırladığını söyledi ve ekledi: "Duman kokusu aldım ve aşağıya baktım tüten bendim"

Roketatardan çıkan bir misil, Moss'un kalçasının bir tarafından girip, patlayıcı kısmının ucu diğer tarafından çıkmıştı

Büyük bir şans eseri patlamayan misil, 10 metre mesafedeki herkesi öldürebilecek güce sahipti

Konvoyun tek sıhhiyecisi olan Jared Angell, Moss ile aynı araçta bulunduğu için hemen müdahale ederek bandajlarla kanamayı azalttı ve misilin fazla hareket etmemesini sağladı

Yardım için bir sağlık helikopteri çağırıldı, ancak helikopter personeli taşımaktan çekinir korkusu ile Moss'un alt karın bölgesinde bir misil olduğu söylenmedi

Ancak helikopter ekibi Moss'u görür görmez durumu anladı ve kurallara aykırı olsa da, onu en yakın hastaneye taşımaya karar verdi

Kaldırıldığı hastanenin bulunduğu üste bulunan bomba imha uzmanı duruma müdahale ederek misili Moss'un vücudundan çıkardı, ardından Moss ameliyata alınabildi

İç organları ağır hasar gören Moss, hastaneden çıktığında yürüyemez durumdaydı, ancak yıllarca süren fizyoterapinin ardından bastonla yürüyebilir hale geldi

Moss cesareti ve kararlılığı yüzünden madalyayla onurlandırılırken, onun hayatını kurtaran askerler ve doktorlara da madalya verildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com