![]() |
Karnında Roketle Ameliyata Girdi! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnında Roketle Ameliyata Girdi!Afganistan'da görev yapan 23 yaşındaki Amerikan askeri Channing Moss, birliğinin uğradığı baskında karnına giren patlamamış bombayla ameliyata alındı ![]() ![]() Konvoydaki pikap kamyonet infilak edip, içerisindeki iki Afgan askerinin ölümüne sebep olurken, Moss'un bulunduğu Humvee'ye de roketler isabet etti ![]() ABC News kanalına olayı anlatan Moss, aracın içinde bir uçtan diğerine fırladığını hatırladığını söyledi ve ekledi: "Duman kokusu aldım ve aşağıya baktım ![]() ![]() ![]() Roketatardan çıkan bir misil, Moss'un kalçasının bir tarafından girip, patlayıcı kısmının ucu diğer tarafından çıkmıştı ![]() Büyük bir şans eseri patlamayan misil, 10 metre mesafedeki herkesi öldürebilecek güce sahipti ![]() Konvoyun tek sıhhiyecisi olan Jared Angell, Moss ile aynı araçta bulunduğu için hemen müdahale ederek bandajlarla kanamayı azalttı ve misilin fazla hareket etmemesini sağladı ![]() Yardım için bir sağlık helikopteri çağırıldı, ancak helikopter personeli taşımaktan çekinir korkusu ile Moss'un alt karın bölgesinde bir misil olduğu söylenmedi ![]() Ancak helikopter ekibi Moss'u görür görmez durumu anladı ve kurallara aykırı olsa da, onu en yakın hastaneye taşımaya karar verdi ![]() Kaldırıldığı hastanenin bulunduğu üste bulunan bomba imha uzmanı duruma müdahale ederek misili Moss'un vücudundan çıkardı, ardından Moss ameliyata alınabildi ![]() İç organları ağır hasar gören Moss, hastaneden çıktığında yürüyemez durumdaydı, ancak yıllarca süren fizyoterapinin ardından bastonla yürüyebilir hale geldi ![]() Moss cesareti ve kararlılığı yüzünden madalyayla onurlandırılırken, onun hayatını kurtaran askerler ve doktorlara da madalya verildi ![]() |
![]() |
![]() |
|