![]() |
125 Bin Tl Yi Kaybedince Dediği O Söz Var Ya ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 125 Bin Tl Yi Kaybedince Dediği O Söz Var Ya !FOX'daki Ahmet Çakar'ın sunduğu "Şansa Bak!" programını izleyeniniz vardır sanırım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üç yarışmacı vardı ![]() ![]() ![]() Biri öğretmen emeklisi, tatlı bir bayan ![]() ![]() ![]() Diğeri üniversite mezunu, üst düzey bir bankacı hanım ![]() ![]() ![]() Diğeri de tam yurdum insanı ![]() ![]() ![]() Adı; Hüseyin Fidan, 42 yaşında ![]() ![]() ![]() İlkokul mezunu ![]() ![]() ![]() Hayatı darmadağın olmuş ![]() ![]() ![]() Bir Özbekle evlenmiş, 10 aylık bebeği olmuş ![]() ![]() ![]() Doğduğundan beri yüzünü görememiş ![]() ![]() ![]() Ne işe girmişse batırmış ![]() ![]() ![]() Oturduğun evin üç aydır kirasını ödeyememiş ![]() ![]() ![]() 12 bin YTL borcu var ![]() ![]() ![]() Yarışmaya son şansı gibi bakıyor ![]() ![]() ![]() Sokaktan geçen eskiciden resimli ansiklopedi almış ![]() ![]() ![]() Ona çalışıp, yarışmaya gelmiş ![]() Bir yanında emekli öğretmen, diğer yanında üniversite mezunu üst düzey bir banka yöneticisi hanım ![]() ![]() ![]() Onların eğitim düzeyine baktıkça boncuk boncuk terliyor ![]() ![]() ![]() -"Ama çok çalıştım, üç gün uyumadan ansiklopedileri okudum " diye kendine teselli veriyor ![]() ![]() ![]() Neyse yarışma başladı ![]() ![]() ![]() İlk 2 soruyu bildi, üçüncü de takıldı ![]() ![]() ![]() Sıra bankacı hanıma geçti ![]() ![]() ![]() -"İngiltere ile Arjantin'i savaşın eşiğine getiren adalar hangisiydi?" Bankacımız iki seçenekte kararsız kaldı, Hüseyin yardım etti, doğru şıkkı söyledi: Falkland ![]() ![]() ![]() Bankacının ikinci sorusu; -Hicri takvimin başlangıç yılı aşağıdakilerden hangisi? a)600 b)622 c)642 d)720 Bankacının cevabı mı? c)642 Ağzım açık bakakaldım o hanımefendiye ![]() ![]() ![]() -"Hey Allahım" dedim başka bir şey diyemedim ![]() ![]() ![]() Sıra öğretmenimize geldi İlk sorusu şuydu; -İstiklal Marşı kaç dizedir? -a) 40 b)10 c)41 d)50 Öğretmenin ilk cevabı; b)10 oldu ![]() ![]() ![]() Ahmet Çakar; -" Hocam kıtayı sormuyoruz, dize olarak soruyoruz" diye uyardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"9 kere 4 eşittir 36 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 kez aynı hesabı yaptı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O düşünürken ben de kara kara düşündüm ![]() ![]() ![]() Neyse sonunda 41 sonucuna vardı ![]() ![]() ![]() İkinci sorusu geldi ![]() ![]() ![]() -Malabadi köprüsü hangi ilimizdedir? a) Van b)Artvin c)Mardin d)Diyarbakır Öğretmenimizin cevabı; c) Mardin Bir yorumda bulunmadan geçeceğim ![]() ![]() ![]() Sıra yeniden ilkokul mezunu Hüseyin'e geldi ![]() ![]() ![]() -Aşağıdakilerde hangisi Sanayi ve Ticaret bakanıdır? a) Vecdi Gönül b)Zafer Çağlayan c)Ahmet Zafer Demirci d) Hilmi Güler Tereddütsüz doğru cevabı (b) verdi ![]() ![]() ![]() Diğer sorusu geldi ![]() -Türkiye'de cumhurbaşkanının görev süresi kaç yıldır? Şıklar arasında; 5 ve 7 yıl var ![]() ![]() ![]() Hüseyin 7 yılın üzerine balıklama atladı ve çakıldı ![]() ![]() ![]() Ben başımı iki yana sallayıp; -"Daha yeni referandum yapıldı be adam" diye homurdanıyorum ![]() ![]() ![]() Kendimce kızıyorum Hüseyin'e ![]() ![]() ![]() Meğer kızmamam lazımmış ![]() ![]() ![]() Bankacımıza sıra gelince anladım bunu ![]() ![]() ![]() Sorusu şuydu; -Atatürk'ün naaşı Anıtkabir'e nakledilmeden önce nerede bekletilmiştir? a)İstanbul Arkeoloji Müzesi b) İstanbul Dolmabahça Sarayı c)Ankara Etnografya Müzesi d) İstanbul Fatih Camii Üniversite mezunu bankacımızın verdiği yanıt (a) şıkkı oldu ![]() ![]() ![]() -"Yuh yani" dedim ![]() ![]() ![]() "Hicri takvimi bileme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neyse! Yarışmaya devam edelim ![]() ![]() ![]() Sıra 20 yıl boyunca bu üniversite mezunu bankacı hanım gibi yüzlerce çocuk eğiten emekli öğretmenimize geldi ![]() ![]() ![]() Bu soruyu bilemezse elenecek ![]() ![]() ![]() -Kuzey batıdan esen soğuk rüzgar aşağıdakilerden hangisidir? a)Poyraz b)Yıldız c)Lodos d)Karayel Klasik bir ortaokul, lise sorusu değil mi? Öğretmenimizin cevabını söyleyeyim: a) "Poyraz" Bu cevapla birlikte üniversite mezunu bankacımıza olan kızgınlığım uçup gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Finale kalan yarışmacı ilkokul mezunu Hüseyin Fidan oldu ![]() ![]() ![]() Ödül 125 bin YTL, soru şu; -" Ay ışığı senfonisini kim bestelemiştir?" a)Bach b)Beethoven c)Mozart d)Chopin Hüseyin terliyor; -"Hayatımda hiç klasik müzik dinlemedim" Bu noktada Ahmet Çakar, bir arkadaşından dinlediği ay ışığı senfonisinin hikayesini anlatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Hüseyin, kızın hikayesini duyunca -"Ben bunu ansiklopedide okudum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmet Çakar; -"İyi o zaman söyle; Beethoven de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"Diyemem, o biliyorum; Beethoven ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hüseyin o yükün altında ezildi, riske girip Beethoven diyemedi ![]() 125 bin YTL yerine 20 bin YTL'yi aldı, yarıştan çekildi ![]() Doğru şık ; Elbetteki Beethoven'dı ![]() ![]() ![]() Hüseyin'in tepkisi mi? -"125 bin YTL'yi kaybetsem de okuduğum kitabın hakkını verdim ya!" Aldıkları onca eğitimin hakkını vermeyenleri düşününce ![]() ![]() ![]() Ben orda bittim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|