|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ders, kitaplarında, türkiye, türkler, yabancıların |
![]() |
Yabancıların Ders Kitaplarında Türkler Ve Türkiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yabancıların Ders Kitaplarında Türkler Ve TürkiyeYABANCILARIN DERS KİTAPLARINDA TÜRKLER VE TÜRKİYE Ne çok dostumuz varmış (!) A ![]() ![]() ![]() Öğretmen Eğitimi Tarih – Sosyal Bilimler Kitabında; 1894-1896 yılları arasında Sultan Abdülhamit 100 binden fazla Ermeniyi katletti ![]() ![]() ![]() Ermeni Soykırımı Nasıl Gerçekleştirildi? -Türk Ordusundaki Ermeni askerlerin silahları alındı, zor işler verildi ve daha sonra öldürüldü ![]() ![]() -İmparatorluk dahilinde yerel yetkililere, Ermeni nüfusa karşı nefret uyandırmalarını emreden talimatlar gönderildi ![]() -Kadın, çocuk ve yaşlılar tehcir bahanesiyle çöle ölüm yürüyüşüne gönderildi ![]() ![]() -Bazı durumlarda, eğer Ermeniler Hristiyanlığı reddedip İslamı kabul eder ve Türk olduklarını söylerlerse hayatlarını kurtarabiliyorlardı ![]() ![]() -Ermeni soykırımı Yahudi soykırımının öncüsüdür ![]() -1909 yılında Kilikya bölgesinde 30 bin Ermeni katledildi ![]() ![]() ![]() -Tehcir sırasında savunmasız kadınlar ve çocuklar Suriye Çöllerinde haftalarca yürümeye zorlandı; tecavüz ve işkenceye maruz kaldı ![]() ![]() ![]() RUSYA FEDERASYONU İlköğretim Tarih Kitaplarında; ”1875’in yazında Bosna-Hersek’te çıkan ayaklanma şiddetle bastırıldı ![]() ![]() ![]() Türk idaresinin yaptığı kanlı katliamlar Rus toplumunda infial yarattı ![]() ![]() ![]() Haritanın lejandında dört numaralı madde Kilikya Ermeni Devletini göstermektedir ![]() Bölünmüş Bulgaristan, Sultan’ın düzenli ordusu için kolay lokma oldu ![]() ![]() ![]() Fakat Prensin en yakın adamlarından biri Murat ile haince anlaşarak savaşın en önemli anında 12 bin askerini savaş alanından çekince, sarsılan Sırp Ordusu geri çekilmek durumunda kaldı ![]() Prens LAZAR’ın akrabası Miloş OBİLİÇ kasten esir düşerek Sultan’a götürülmeyi talep etti ![]() ![]() ![]() ![]() “Fatih, 200 bin kişilik ordu, 125 parçalık donanma ve yarım tonluk gülle atan devasa toplarla taarruza geçip şehri fethetti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALMANYA İlköğretim Yardımcı Yayını Coğrafya Atlasında; -Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi “Armanisches Hochland” (Ermeni Dağlık Alanı) olarak gösterilmiş, -Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bir kısmı “kürdistan” olarak gösterilmiş, -Haritanın Kıbrıs’ı gösteren kısmında “Türkiye tarafından işgal edilmiştir ![]() yazmaktadır ![]() İlköğretim Coğrafya Kitabında; Bir halk milliyeti için savaşıyor (Kürtler) ![]() Osmanlı ve Perslerin değirmen taşları arasında kalmışlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (- Oysa Kürtler Osmanlı zamanından günümüze kadar dillerini özgürce konuştular ![]() ![]() İlköğretim Hayat Bilgisi Kitabında; Türkiye ile İlgili: Konuşulan resmi dil Türkçe ve Kürtçe’dir ![]() 1982’den bu yana cumhuriyettir ![]() (1982’ye kadar neyle yönetildik acaba?) Kürtler, Türkiye ve Irak yönetimiyle çatışma içinde ve birçok insanlarını kaybetmiş durumdadırlar ![]() ![]() Irak rejiminden kaçan Kürtlerden 6700 kişi Türk sınırında, kirli su ve buna bağlı hastalıklardan dolayı öldü ![]() (Türkiye’nin mültecilere kapı açtığı ve binlerce kürdün hayatını kurtardığından nedense bahsedilmemiş ![]() İlköğretim Coğrafya Kitabında; Türkiye, bölgede yürüttüğü proje kapsamında (GAP) 21 baraj, 17 santralle her iki nehrin suyunu kendi ülkesine kullanacak ![]() ![]() Kürtler Türk Hükümetinin baskısı altındadır, uzun zamandır bağımsızlık istekleri vardır ![]() İlköğretim Coğrafya Kitabında; İtalyanlar, Türkler ve Yunanlılar olmasaydı bizim ülkemiz ne yapardı? Kim bizim çöpümüzü toplar, caddelerimizi süpürür; büroları, hastaneleri, devlet dairelerini temizlerdi ![]() FRANSA İlköğretim Tarih Kitabında; Ermenilerin Türkler tarafından katledilmesi 20 nci Yüzyılın ilk soykırımıdır ![]() "Lise 2 nci sınıfta Ermeni sorunu nasıl kavrattırılır?" sorusu yer almakta ve altında "Neden bu seçim?" sorusuna üç maddelik yanıt verilmiş: 1- 09 Aralık 1948 Soykırım Suçlarının Cezalandırılması Sözleşmesi ile tanımlanan ve 16 Nisan 1984 Yılında halkların sürekli mahkemesi tarafından 20 nci Yüzyılın ilk soykırımı olarak kabul edilen soykırıma karşı borç olduğu için, 2- Milliyetçilik ilkesinin değişime ve büyük güçlerin çıkarlarına karşı daha hafif kaldığını göstermek için, 3- Soykırım ve savaş suçlarının kabul edilmesindeki güçlüğü göstermek için ![]() (Yani gerçekten bir soykırım olup olmaması önemli değil ! ) ![]() İTALYA İlköğretim Coğrafya Kitabında; Şu anda, Türkiye’de yaşayan Kürt halkının nüfusu 15 milyon civarındadır ![]() ![]() ![]() Kürtçe konuşulması yasak olup, Kürt çocuklarının eğitimleri yalnızca Türk öğretmenler tarafından yapılmaktadır ![]() (Burası hangi ülke acaba?) Kürt sorunu, Abdullah ÖCALAN’ın (Kürt halkının özgürlüğü ve hakları için askeri ve politik metotlar kullanarak savaşan ***/KONGRA-GEL partisi başkanı) yakalanmasından sonra uluslararası bazda gündeme gelmiştir ![]() Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası teşkilatlar birçok kez Türkiye’yi ve Kürt halkının yaşadığı diğer ülkeleri, Kürt halkına karşı uygulanan baskı rejimlerinden dolayı suçlamıştır ![]() Kaynakwh webhatti ![]() (Yabancilarin ders kİtaplarinda tÜrkler ve tÜrkİye) ![]() ARNAVUTLUK İlköğretim Tarih Kitaplarında; Yabancı işgalcinin (Osmanlı İmparatorluğu) nefret uyandıran bayrağı ne kadar daha Kruya'nın surlarında dalgalanacak? Türkler, Arnavutluk'u ele geçirip ateşe verdi ![]() ![]() Köleliğin elbisesini çıkart ve cesaretin silahlarını giy ![]() "Arkadaşlar, Türk itine vurun!" dedi ve düşman saflarına daldı ![]() Osmanlıları ölüm bitirsin! Yeteri kadar ezdiler bizi ![]() Türkler senin nerede olduğunu öğrendiği zaman seni köle yapar, annenin ırzına geçer ![]() Arberia bölgesini işgal ettikten sonra Osmanlılar çaldılar, yaktılar ve ne buldularsa her şeyi mahvettiler ![]() (Oysa Osmanlının en güçlü olduğu bir dönemde, Balkanlardan topladığı vergi 7milyon altınken buna karşılık oraya yaptığı yatırım 9 milyon altındır!) ![]() BULGARİSTAN İlköğretim Tarih Kitaplarında; 1350 yılında Osmanlıların Bulgar topraklarına girdiğinde toplu katliamlar yaptıkları, dini binaları yaktıkları, kadın ve çocukları esir alıp sattıkları anlatılmaktadır ![]() ![]() (Yabancilarin ders kİtaplarinda tÜrkler ve tÜrkİye) ![]() ERMENİSTAN İlköğretim Tarih Kitaplarında; Birinci Dünya Savaşı Kafkas Cephesinde, Başlangıçta; Türkler büyük başarılar elde ettiler ![]() ![]() ![]() ![]() İlk olarak Osmanlı Ordusundaki Ermenilerin ellerinden silahlarını aldılar ve onları yok ettiler ![]() ![]() ![]() Ermeni halkının göç ettirilmesi ve katliamı 1914 sonu ile 1915 ilkbaharı ile başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güney şehirleri köle pazarlarına dönüşmüştü ![]() ![]() (O yıllarda kölelik var mıydı?) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye tarafından, Ermeni sorununun çözümlenmesi amacıyla 1915-1923 yıllarında yapılan Ermeni soykırımının tanınması Ermeni milleti için prensip anlam taşımakladır ![]() Soykırım olayının tanınmasıyla; Ermeni milletinin toprak taleplerinin ve uğratılan zarar tazminatının tanınması konuları ortaya çıkmaktadır ![]() (Kurtuluş Savaşı’nda erkeklerin cephede olmasını fırsat bilip, Ermeni çetelerin yakıp yıktığı köylerden, öldürdükleri insanlardan bahsedilmiyor ![]() ![]() ![]() SURİYE İlköğretim Coğrafya Kitabında; Toroslar’ın güneyinde yer alan Türkiye toprakları (Mersin ve Hatay) Suriye toprakları olarak gösterilmektedir ![]() Osmanlı İşgali yaklaşık 400 yıl sürmüştür ![]() ![]() ![]() Suriye ovalarının en genişi olan bu ova, Toros Dağları eteklerinden başlar ve Fırat Vadisi’ne kadar uzanır ![]() 105 nci sayfada "Suriye Nehirler Haritası"nda; Hatay, Suriye'ye dahil olarak gösterilmekte, Toros dağlarının güneyinde kalan bölge zorla koparılmış bölge olarak belirtilmektedir ![]() EMEĞE SAYGI LÜTFEN |
![]() |
![]() |
|