![]() |
Cehennem'de Ne Olacak? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cehennem'de Ne Olacak?Cehennem'deNe Olacak? ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Miraç'ta Cehennem bekçisi Malik ile konuşması Bugün'ün haberine göre şöyleydi ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Malik cehennemden iğne deliği kadar bir yer açtı ![]() Oradan iplik inceliğinden siyah bir duman çıktı ![]() O duman bir saat çıksaydı; bütün yeri ve semaları o dumanın karanlığı sarardı ![]() ![]() Güneşin, ayın ve diğer aydınlık veren şeylerin ziyası ve nuru görünmezdi; mahvolurdu ![]() Ancak Malik, o deliği o anda eli ile sığadı; o duman yok oldu ![]() Bana şöyle dedi: ![]() -Buradan içeri bakın ![]() ![]() Bakınca gördüm ki, cehennem birbirinin atında yedi tabakadır ![]() En yukarısı cehennemdir ki; oraya müminlerin en asileri girer ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() Buraya Nasara girecektir ![]() ![]() 3 ![]() ![]() Buraya da Yahudiler girerler ![]() ![]() 4 ![]() ![]() Buraya da Sabiler girerler ![]() ![]() 5 ![]() ![]() Buraya da mecusiler girerler ![]() ![]() 6 ![]() ![]() Buraya da müşrikler girerler ![]() ![]() 7 ![]() ![]() Buraya da münafıklar girerceklerdir ![]() Bir de Allahlık davası güdenler girerler ![]() Firavun, Nemrut gibi ![]() ![]() Ben, aşağı tabakada olanların azaplarının şiddetinden bakmaya takat getiremedim ![]() olanlara baktım; buraya ümmetimin asileri girerler ![]() Buraya bakınca gördüm ki: ![]() Orada ateşten yetmiş derya var ![]() Her deryanın kenarında ateşten birer şehir var ![]() Her şehirde ateşten yetmiş bin ev var ![]() ![]() Her evin içinde ateşten yetmiş bin sandık var ![]() O sandıkların içinde de, erkekler ve kadınlar var ![]() Oraya hapsolmuşlar; yanlarında yılanlar ve akrepler var ![]() Şöyle sordum: ![]() - Ey Malik, bu sandıkların içinde hapsolanlar kimlerdir? ![]() Şöyle anlattı: ![]() - Bunların bazısı insanlara zulüm edip haksız yere malını alanlardır ![]() Bazısı da büyüklük sayıp zalim cebbarlık edenlerdir ![]() Hâlbuki Büyüklük, Celal ve İkram sahibi Yüce Allaha mahsustur ![]() ![]() Sonra, bir kavim gördüm; dudakları deve ve köpek dudakları gibi idi ![]() Karınları da şişmişti ![]() bunların karınlarına vurup duruyorlardı ![]() ![]() Karınlarında bağırsakları kopuyor; dübürlerinden dökülüyordu ![]() Tekrar içlerinden bağırsak yaratılıyordu; zebaniler yine vurup döküyordu ![]() Onlara böylece azap ediyorlardı ![]() ![]() -- Bunlar kimlerdir? dedim; Malik şöyle anlattı: ![]() Bunlar ümmetinizde yetim malını haksız yere yiyenlerdir ![]() ![]() Bir kavim gördüm, karınları dağlar gibi şişmişti ![]() İçine yılanlar ve akreplerler dolmuştu ![]() Orada hareket edip ıstırap veriyorlardı ![]() ![]() Bunlar ayağa kalkmak istedikleri zaman, karınlarının büyüklüğünden ve yılanların, akreplerin hareketlerinden kalkmaya güçleri yetmiyordu ![]() ![]() Sordum: ![]() Bunlar kimlerdir? dedim; Malik şöyle anlattı: ![]() Bunlar ümmetinizden faiz yiyenlerdir ![]() ![]() Bundan sonra, bir alay hatunlar gördüm; bunların saçlarından asmışlardı ![]() Bunlar için: -- Kimlerdir? diye sordum; Malik şöyle anlattı: ![]() Bunlar, şu kadınlardır ki; Yüzlerini ve saçlarını örtmeyip erkeklere gösterirler ![]() Kocalarından başkasına zinetlerini açarlar ![]() Kocalarına eza ve cefa ederler ![]() ![]() Bundan sonra, bir takım erkek ve kadın gördüm; bunların dillerinden ateş çengellerle asmışlardı ![]() Tırnakları bakırdandı ![]() parça parça ediyorlardı ![]() ![]() Bunlar kimlerdir? dedim; Malik şöyle anlattı: ![]() Bunlar yalan yere şahidlik edenlerdir ![]() Koğuculuk yapıp söz gezdirenlerdir ![]() ![]() Bundan sonra, bir alay kadınlar gördüm; bunların kimisini göğsünden asmışlar; kimisini de ayaklarından baş aşağı asmışlardı ![]() Bunlar feryad ve sayha atıp duruyorlardı ![]() ![]() Bunlar kimlerdir? dedim; şöyle anlattı: ![]() Bunlar zina edenlerdir; ayrıca çocuklarını düşürüp katil işi işleyenlerdir ![]() ![]() Bundan sonra bir alay adamlar gördüm; bunlar kendi yanlarının etlerini koparıp ağızlarına koyuyorlardı ![]() gizliyorlardı ![]() ![]() Yiyin ![]() ![]() Tekrar koparıp ağızlarına alıyorlardı ![]() tekrar yemeleri için onları zorluyorlardı ![]() Bu şekilde onlara azap ediyorlardı ![]() -- Bunlar kimlerdir? dedim; şöyle anlattı: ![]() Bunlar, ümmetinizden şu kimselerdir ki, insanları yüzlerine karşı ayıplar; zemmederler ![]() Ayrıca arkalarından kötüleyip gıybetlerini ederler ![]() Elleri, dudakları, kaşları ve gözleri ile işaret ederek insanları alay alırlar ![]() ![]() Bundan sonra bir kavim gördüm ki, Bunlar tam susadıklarından ötürü susuzluktan yanıp feryadla su istiyorlardı ![]() karşılık ateşten kadehlerle kaynar sular verilip; İç diyerek zorlanıyorlardı ![]() yakın götürdükleri zaman o suyun şiddetli kaynamasından yüzlerinin etleri pişip kadehin içine dökülüyordu ![]() bağırsakları parça parça olup dübürlerinden dışarı dökülüyordu ![]() ![]() -- Bunlar kimlerdir? dedim; şöyle anlattı: Ümmetinizden şarap ve keyif verici şeyleri içenlerdir ![]() ![]() Bundan sonra, bir alay kadın gördüm; baş aşağı ayaklarından asmışlar ![]() ağızlarından sarkmıştı ![]() ateşten makaslarla durmadan kesiyordu ![]() onların dillerini kestikçe uzuyordu ve bunlar eşekler gibi anırıyorlardı, köpekler gibi uluyorlardı ![]() -- Bunlar kimlerdir? dedim; şöyle anlattı: _ Bunlar ölüsü öldüğü zaman, feryadü figan eden kadınlardır ![]() ![]() Bundan sonra, bir takım erkekleri ve kadınları gördüm ![]() Bunları bakırdan fırınlar içine oturtmuşlardı ![]() ateşler ve alevler çıkıp başları ile beraber bütün vücutlarını bürüyordu ![]() ![]() ![]() -- Bunlar kimlerdir? diye sordum; Malik şöyle anlattı: Bunlar, zina eden erkek ve kadınlardı ![]() Peki, bu kötü koku nedir? dedim; bunu da şöyle anlattı: Onların ferçlerinden çıkan şeyin kokularıdır ![]() ![]() Bundan sonra, bir kısım kadınları gördüm ki, asılmışlar ![]() ![]() -- Bunlar kimlerdir? diye sordum; Malik şöyle anlattı: Kocalarına hıyanet edip mallarını telef edenlerdir ![]() ![]() Peygamber Efendimiz sav; bir kavim gördüm ki, bunların cesetleri hınzırına, yüzleri de köpek yüzüne benziyordu ![]() ![]() akrepler onları sokuyor; etlerini yiyorlar ![]() -- Bunlar kimlerdir? dedim; Malik şöyle anlattı: Bunlar ümmetinizden namaz kılmayan, gusül etmeyenlerdir ![]() ![]() Bundan sonra, bir takım erkekleri ve kadınları gördüm ![]() Bunlara ateşte azap ediliyordu ![]() musallat olmuştu ![]() vuruyorlardı ![]() ![]() Vücutlarını da ateşten kamçılarla dövüyorlardı ![]() ![]() Bunların azapları pek çetin gördüm ![]() -- Bunlar kimlerdir? diye sordum; Malik şöyle anlattı: Bunlar ana ve babalarına isyan ederek karşı gelenlerdir ![]() ![]() Yine bir kavim gördüm; bunların boyunlarına ateşten dağlar gibi büyük halkalar geçirmişlerdi ![]() -- Bunlar kimlerdir? diye sordum; Malik şöyle anlattı: Bunlar, üzerlerinde bulunan emanetleri sahiplerine vermeyenlerdir ![]() ![]() Bundan sonra, bir kavim gördüm; zebaniler bunları ateşten bıçaklarla boğazlıyorlardı ![]() saatte diriliyordu ![]() onları boğazlıyorlardı ![]() -- Bunlar kimlerdir? diye sordum; Malik şöyle anlattı: Bunlar haksız yere adam öldürenlerdir ![]() ![]() Bir kavim daha gördüm; gayet çirkin ve kötü kokulu cife yiyorlardı ![]() -- Bunlar kimlerdir? diye sordum; Malik şöyle anlattı: Bunlar gıybet edip insanların etini yiyenlerdir ![]() ![]() Bunlardan başka, cehennemde iki sınıf kimse gördüm; bunların bir sınıfı erkeklerden, bir sınıfı da kadınlardandı ![]() Bunların azabı gayet şiddetli idi ![]() -- Bunlar kimlerdir? diye sordum; Malik şöyle anlattı: Bu erkekler, beylerin önünde sopa ve kamçılarla gidip zavallı fakirlere vurup zulüm edenlerdir ![]() O kadınlar ise sureta libas giyip hakikatte cümle azası belli, açık hükmünde ve erkeklere aşikâr olanlardır ![]() Ayrıca dışarı çıktıkları zaman, erkekleri kendilerine çekenlerdir ![]() büyük olup selametle doğruca cennete giremezler ![]() ![]() Bundan sonra, cehennemde bir alay erkek ve dişi kimseler gördüm ![]() ![]() Her birine bir başka türlü azap olunuyordu ![]() azap olunanlar arasında bunlardan şiddetli azap olunan yoktu ![]() Şöyle bir azap ediliyorlardı ![]() ![]() Etleri pişip dökülüyor; sadece kemik kalıyorlardı ![]() etlerini bitiriyor; yine önceki gibi etleri pişip dökülüyordu ![]() Bazıları da, ateşten zincirlerle, bukağı -- Bunlar kimlerdir? diye sordum; Malik şöyle anlattı: ![]() Bunların vücut sağlığı yerinde iken namazı terk edenlerdir ![]() -- Ey Malik, kapıyı kapa, bakacak takatim kalmadı ![]() ![]() Malik şöyle dedi: YA RESULULLAH, mübarek gözünüzle müşahede ettiğiniz azapları gördüğünüz gibi ümmetinize bildirin ![]() çok çekindirin ![]() hareketten onları alıp men edin ![]() edip ibadet yoluna getirin ![]() ![]() Cehennemi yedi tabakadır ![]() ![]() Aşağıları daha şiddetlidir ![]() RESULULLAH SAV EFENDİMİZ ümmetine şefkatından dolayı ağlamaya, şefaat ve niyaza başlar ![]() ![]() Ümmetinin zaafı ve o gibi azaba takat getiremeyeceklerini anlatıp o kadar çok ağladı ki ; Cebrail, Mukarreb melekler ve orada bulunan diğer melekler dahi ağlamaya başladılar ![]() Resulullah sav Efendimizin tazarru ve niyazına: AMİN!: dediler ![]() ![]() Bunun üzerine, izzet sahibi Yüce Hakk’tan şu hitap geldi: ![]() Habibim, senin değerin benim katımda büyüktür; duan makbuldür ![]() ![]() seni muradına eriştirdim ![]() şu kadar asileri sana bağışlayacağım, ta ki: -- YETER ![]() ![]() üzerine seçtim ![]() ![]() Dilediğin kadar şefaat eyle; kabul ederim ![]() Sonra ![]() ![]() ![]() cehennem hazinler on sekiz tanedir; Malikle 19 olurlar ![]() 'Onun üzerine on dokuz melek tayin edilmiştir ![]() Resulullah sav Efendimiz ümmeti namına mahzun oldu; halas olmalarınıı diledi ![]() Bunun üzerine Yüce Hakk şöyle buyurdu: Senin ümmetine on dokuz harfli bir cümle ihsan eyledim ![]() Ümmetin onu devamlı olarak bırakmadan okursa ![]() kendilerini o on dokuz cehennem hazinlerinden ve onların yardımcıları olan zebanilerin azabından emin kılarım ![]() O cümle şudur: Bismillahirrahmanirrahim ![]() Hak Teala cümlemizi, Resulullah sav Efendimiz hürmetine cehennemden azad eylesin ![]() ![]() Alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|