![]() |
Kendi Otomobilini Yaptı! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendi Otomobilini Yaptı!![]() Söke'de iplik fabrikasında çalışan endüstri meslek lisesi makine bölümü mezunu Kazım Demir, evinin garajında, saatte 70 kilometre hızla gidebilen otomobil yaptı ![]() ![]() ![]() Aydın’ın Söke ilçesinin Sarıkemer beldesinde iplik fabrikasında çalışan 33 yaşındaki Kazım Demir, evinin garajında, saatte 70 kilometre hızla gidebilen otomobil yaptı ![]() Kazım Demir, kendi tasarladığı, adını Kazım Demir Tasarım (KDT) koyduğu mini otomobilini 2,5 ayda tamamladığını söyledi ![]() Otomobiliyle Söke caddelerinde dolaştığını, vatandaşların, mini aracına ilgi gösterdiğini ifade eden Demir, şöyle konuştu: "Söke Endüstri Meslek Lisesi Makine Bölümü mezunuyum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demir, geçirdiği rahatsızlık sonrası ameliyat giderleri için otomobilini satmak zorunda kalınca "Kendi otomobilimi kendim yapabilirim" diye düşündüğünü söyleyerek, şunları kaydetti: "Şehir içinde kullanılabilecek basit, pratik bir araç yapmak istedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demir, evinin garajında, mesai saatlerinden arta kalan zamanda 2,5 ayda tamamladığı otomobilini 2 bin liraya mal ettiğini belirterek, "İzmir’deki otomobil fuarında aracı tanıtmak istedim ancak ücretsiz yer talebime olumsuz cevap verildi ![]() ![]() Baba Memduh Demir de oğlunun bu merakına önce olumsuz yaklaştığını, parasını boşa harcadığını düşündüğünü kaydederek, "Oğlumu artık destekliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|