Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Beyin Fırtınası > Bilmeceler & Bulmacalar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ßilmeceler

ßilmeceler

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

ßilmeceler

Alçacık boyları kadife donlu Geldi mi gelir, gitti mi gelmez? İçimde akrep var, zarar vermeden turlar Ben iki hasretlinin arasında dururum Onları konuştururum Sarıdır sallanır, dalında ballanır Geceleri fener, gündüzleri söner Yeraltında kırmızı pancar Çat orda, çat burada, çat kapı arkasında Bize ait olduğu halde başkalarının kullandığı şey nedir? Hem denizde hem karada, evini taşır sırtında Gökten yağar kar değil, ses çıkarır taş değil, yuvarlaktır top değil, bilin bakalım bu nedir? Yarım kaşık, duvara yapışık Nefesi var canı yok, derisi var kını yok Mavi atlas iğne batmaz, makas kesmez terzi biçmez Lamba düştü is dedi, tava düştü tan dedi, annem geldi bul dedi Kat kat açılır, kokusundan kaçılır ? Karşıdan bir ay doğdu, görenler hayran oldu, annesi beşikteyken kızının kızı doğdu Karşıdan baktım pek çok, yanına vardım hiç yok ? İnim inim inler, cümle alem dinler ? İnce ince kadayıf, bizim hanım çok zayıf, bir kusuru varsa bir gözü kayıp İki bacaklı keskin bıçaklı ? Hey ne idim ne idim, samur kürklü bey idim, felek beni şaşırttı , kızgın çöle düşürdü Hasretleri kavuşturur, dargınları barıştırır ? Dışı var içi yok, dayak yer suçu yok Dişim var, ağzım yok Biz biz idik, otuz iki kız idik, biraraya dizildik Bilmece bildirmece, el üstünde kaydırmaca Beş kardeş beşide sanat işler ,dördü giyinmiş biri çıplak? Baldan şirin zehirden acı, iyilik yapana duacı ? Yapan satar, satın alan kullanmaz, kullanan göremez
Alıntı Yaparak Cevapla

ßilmeceler

Eski 07-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

ßilmeceler

Alçacık boyları kadife donlu

Geldi mi gelir, gitti mi gelmez?

İçimde akrep var, zarar vermeden turlar

Ben iki hasretlinin arasında dururum Onları konuştururum

Sarıdır sallanır, dalında ballanır

Geceleri fener, gündüzleri söner

Yeraltında kırmızı pancar

Çat orda, çat burada, çat kapı arkasında

Bize ait olduğu halde başkalarının kullandığı şey nedir?

Hem denizde hem karada, evini taşır sırtında

Gökten yağar kar değil, ses çıkarır taş değil, yuvarlaktır top değil, bilin bakalım bu nedir?

Yarım kaşık, duvara yapışık

Nefesi var canı yok, derisi var kını yok

Mavi atlas iğne batmaz, makas kesmez terzi biçmez

Lamba düştü is dedi, tava düştü tan dedi, annem geldi bul dedi

Kat kat açılır, kokusundan kaçılır ?

Karşıdan bir ay doğdu, görenler hayran oldu, annesi beşikteyken kızının kızı doğdu

Karşıdan baktım pek çok, yanına vardım hiç yok ?

Bunlar cevap larını siz bulun ama soyliyecez

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com