Yeni Duygusal Zeka Testi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeni Duygusal Zeka TestiDuygusal Zeka Testi Testimizi cevaplarken küçük bir not kağıdına “evet, bazen, hayır” şeklinde 3 sutün açınız Daha sonra her soruya verdiğiniz cevap için 1 çarpı işareti koyarak testi cevaplayınız Testi bitirdikten sonra her soru cevabınız için puan alacaksınız Bu puan sistemine testi cevapladıktan sonra -sayfanın en altından-bakınız ![]() DUYGUSAL ZEKA TESTİ 1 Duygularımı tanıyorum Üzüntümün ve korkumun farkındayım Üzüldüğüm zaman sinirlendiğimin, korkunca saldırganlaştığımın farkındayım![]() Evet Bazen Hayır 2 Duygularımı ifade ediyorum Üzüntümü mizahla veya güçlü görünerek veya olduğu gibi dile getirebiliyorum Gülüşüm sahte değildir![]() Evet Bazen Hayır 3 Başkalarının neler hissettiğini anlıyorum Suçluluk, pişmanlık, utanç gibi his duyan kişilere yardım etmek isterim![]() Evet Bazen Hayır 4 Birisi konuşurken ima etmek istediğini anlayabiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 5 Başkalarının hakkımda hissettiklerini anlayabiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 6 Duygularımı kontrol edebiliyorum Öfkelendiğim zaman erteleyebiliyorum Korktuğum zaman sakin olabiliyorum, üzüldüğümde uzatmıyorum Sevinince şımarmıyorum![]() Evet Bazen Hayır 7 Eleştirileri dinliyor ve değerlendirme yapıyorum![]() Evet Bazen Hayır 8 Hayal kırıklığı sonrası çabuk toparlanabiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 9 Zorluklar karşısında olumlu, sakin ve dikkatli davranıyorum![]() Evet Bazen Hayır 10 Kendime değer veriyorum Kendimin olumlu yönlerini görebiliyorum Aynaya baktığımda kendimle barışık olduğumu düşünüyorum![]() Evet Bazen Hayır 11 Özeleştiri yapabiliyorum Kusurlarımı görebiliyorum, düzeltmek için plan yapabiliyorum Sorumluluklarımı biliyorum![]() Evet Bazen Hayır 12 Kendimi nasıl mutlu edeceğimi biliyorum![]() Evet Bazen Hayır 13 Zorlukların üstesinden gelebileceğimi biliyorum![]() Evet Bazen Hayır 14 Problemin üzerinde dikkatimi yoğunlaştırabiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 15 Kendimi baskı altında hissettiğimde ne yapacağımı biliyorum![]() Evet Bazen Hayır 16 Bir sorunum olduğunda paylaşabileceğim kişiler var![]() Evet Bazen Hayır 17 Başkaları sorunları olduğunda benimle paylaşabiliyorlar![]() Evet Bazen Hayır 18 Zorluklarla karşılaştığımda kolay vazgeçmiyorum![]() Evet Bazen Hayır 19 Beraber olduğum insanlara güveniyorum Dost bildiğim insanlar aksine bir şey yapmadıkça onlara güveniyorum İnsanları potansiyel iyi olarak düşünüyorum![]() Evet Bazen Hayır 20 Yaşama ait hedeflerimi gözümde canlandırabiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 21 Daima kendime yedek hedefler seçerim![]() Evet Bazen Hayır 22 Hedefime gitmek için çeşitli seçenekler üretirim![]() Evet Bazen Hayır 23 Hedefime gideceğim konusunda kendime güveniyorum![]() Evet Bazen Hayır 24 Yaşamımın kontrolünün elimde olduğunu düşünüyorum![]() Evet Bazen Hayır 25 İçsel huzurumun yerinde olduğunu düşünüyorum![]() Evet Bazen Hayır 26 Övüldüğümde şımarmıyorum![]() Evet Bazen Hayır 27 Hiç kimseyi küçük görmüyorum Her insan orijinaldir Orijinal olan şey eşsizdir Eşsiz olan şey küçük olamaz Gizli büyüklere inanıyorum![]() Evet Bazen Hayır 28 Kendimi sorgulayabiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 29 Gerçeklerden kaçmıyorum![]() Evet Bazen Hayır 30 Korkularımı kontrol edebiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 31 Ölümümden sonrasını gerçekçi değerlendirebiliyorum İnsan ölür ama hayat ölmez, insan doğaya hakim değildir Evrenin sırlarını beş duyu ile çözemeyiz Ölüm boyut değiştirmektir Ölümü düşününce korku yaşamam![]() Evet Bazen Hayır 32 Kendimle barışığım![]() Evet Bazen Hayır 33 Genelde pozitifimdir Ümitsizliğe düşmem![]() Evet Bazen Hayır 34 Çoğu zaman iyimserimdir![]() Evet Bazen Hayır 35 Duygularım çoğu zaman istikrarlıdır![]() Evet Bazen Hayır 36 Ne titizim ne de dağınık![]() Evet Bazen Hayır 37 Başkalarının haklarına saygı duyuyorum![]() Evet Bazen Hayır 38 Çalışma hayatında uyum içerisindeyim![]() Evet Bazen Hayır 39 Aile yaşantımda uyum içerisindeyim![]() Evet Bazen Hayır 40 Çalışmaktan zevk alırım tembelliği sevmem![]() Evet Bazen Hayır 41 Para ve malı amaç görmüyorum![]() Evet Bazen Hayır 42 Cinsel arzularımı kontrol edebiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 43 İnsanları genel olarak seviyorum![]() Evet Bazen Hayır 44 Alçakgönüllü olduğumu düşünüyorum![]() Evet Bazen Hayır 45 Haksızlığa uğradığımda önce kendimi sorguluyorum![]() Evet Bazen Hayır 46 Bir haksızlığa uğradığımda kusuru hemen bir başkasına atmam![]() Evet Bazen Hayır 47 Karar verirken önce bir durup düşünürüm![]() Evet Bazen Hayır 48 Başkalarını düzeltmek yerine kendimi düzeltmeye çalışırım![]() Evet Bazen Hayır 49 Alışveriş yaparken durup düşünüp öyle yaparım![]() Evet Bazen Hayır 50 Öfkemi çoğu zaman kontrol edebiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 51 Aksine bir davranış görmedikçe insanları dost kabul ediyorum![]() Evet Bazen Hayır 52 Kendime güveniyorum![]() Evet Bazen Hayır 53 Uykumu çoğu zaman düzenleyebiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 54 İdeal kilomu koruyabiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 55 Sorunlar karşısında sorun odaklı değil, çözüm odaklı düşünebiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 56 Genelde planlı yaşadığımı söyleyebilirim![]() Evet Bazen Hayır 57 İnsanlara verici olmaktan, hediye vermekten zevk alıyorum![]() Evet Bazen Hayır 58 Eğlenceye zaman ayırabiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 59 Spora zaman ayırabiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 60 Hayvanları sevebiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 61 Küçük şeylerden mutlu olabiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 62 Birisi beni suçladığında hemen savunmaya geçmiyorum![]() Evet Bazen Hayır 63 Kıskanç olduğum çok sık değildir![]() Evet Bazen Hayır 64 Alıngan olduğum çok sık değildir![]() Evet Bazen Hayır 65 Bencil olmadığımı düşünüyorum![]() Evet Bazen Hayır 66 Genelde aceleci ve sabırsız değilimdir![]() Evet Bazen Hayır 67 Başkalarının yüz ifadelerinden düşüncelerini okuyabiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 68 Kendimi kolayca başkalarının yerine koyabiliyorum![]() Evet Bazen Hayır 69 Saçma sorularla beni rahatsız edenlere sabırlı davranırım![]() Evet Bazen Hayır 70 Başkalarının duygularına kolayca ortak olabilirim![]() Evet Bazen Hayır 71 İnsanları rahatlatan bir etkim var![]() Evet Bazen Hayır 72 Başkalarını inandırma ve ikna gücüm fazladır![]() Evet Bazen Hayır 73 Genelde güler yüzlüyümdür![]() Evet Bazen Hayır 74 Espriler yapabilirim![]() Evet Bazen Hayır 75 İnsanlar benim yanımda kendilerini rahat hissederler![]() Evet Bazen Hayır 76 İkiyüzlü insanlardan hiç hoşlanmam![]() Evet Bazen Hayır 77 Dünyayı düzeltmek yerine kendimi düzeltmeye çalışırım![]() Evet Bazen Hayır 78 Acıma duygusu yüksek, şefkatli olabilirim![]() Evet Bazen Hayır 79 Yetinme duygusu olan kanaat edebilen bir insanım![]() Evet Bazen Hayır 80 İçten ve samimi olarak tanınırım![]() Evet Bazen Hayır |
|
|
|