|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bekliyorum, cevaplarınızı, kızı, padişahın, yeni |
![]() |
Padişahın Kızı( Yeni)!!! Cevaplarınızı Bekliyorum!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Padişahın Kızı( Yeni)!!! Cevaplarınızı Bekliyorum!!!Arkadaşlar, Çok mantıklı ancak sanki bir şaşırtma varmış gibi görünen bilmeceyi aşağıda sunuyorum: Padişahın çok güzel bir kızı varmış ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlılar yola çıkmışlar üç gün kadar beraber seyahat etmişler ![]() ![]() Kararlaştırıldığı gibi sürenin bitimine üç gün kala aynı yerde buluşmuşlar ![]() Bir tanesi “Ben bir ayna getirdim ![]() ![]() ![]() İkincisi “Ben bir uçan halı getirdim ![]() ![]() Üçüncüsü “Ben bir elma getirdim ![]() ![]() ![]() ![]() Memlekete dönmek üzere hep birlikte yola çıkmadan önce, Aynacı demiş ki “Şu aynadan bakalım memlekette durum nasıl?” ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Padişah kızını hangisine vereceğini şaşırıyor ![]() Aynacı “Ayna olmasa bizim olan bitenden haberimiz olmayacaktı ![]() ![]() ![]() ![]() Halıcı “Halı olmasa görsek de bir faydası yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() Elmacı “Görsek de yetişsek de elma olmasa bir faydası yoktu ![]() ![]() Tartışma böyle sürerken delikanlılardan bir tanesi öyle bir söz söylemiş ki diğerleri da ona hak vermişler ![]() NOT:Alıntıdır!! cevaplarınızı bekliyorum!!! |
![]() |
![]() |
|