![]() |
Komik Bilmeceler (: |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Komik Bilmeceler (:Allah yapar yapısını, demir açar kapısını ![]() Altından su içerum, üstünde çayır biçerum ![]() Bir ufacık mil taşı, dolanır dağı taşı ( göz) Buradan vurdum kılıcı, istanbuldan çıktı uci (şimşek ) Dağdan gelir taştan gelir bir kükremiş aslan gelir ( dere) Ezan okur namaz kılmaz eş alır nikah kıymaz ![]() Gökte açık pencere kalaylı bir tencere ![]() Vidi vidi milidi, dış kapının kilidi, kız allah için söyle akşam gelen kim idi ![]() Karaoğlanı kulağından asarlar ![]() Mesel mesel meliki tırnakları oniki ![]() Abdest alır namzan kılmaz cemaatten geri kalmaz ![]() Otuzüçtane var hepsi allh’ı anar ![]() Pat pat eder dumanı tüter anama babama hasreti gider ![]() Sarıdır sarkar düşeceğinden korkar ![]() Tak burda tak şurda tak kapının dibinde ![]() Vurursun vurursun hiç gözünden yaş çıkmaz ![]() Yol üstünde cansız eşek ![]() Cıvıl cvıl kuşlar, sahrada kışlar, kendi diye işler ellere bağışlar ![]() Gelir leyleyin, gider leyleyin, bir ayak üstünde durur yeyleyin ![]() Altı duvar üstü duvar içinde bembeyaz su var ![]() Evelim vardı yiyordum, yemesem ölüyordum ![]() ![]() Dal ucunda kilitli sandık ![]() |
![]() |
![]() |
|