Günümüze Dair Atamızdan Güzel Bir Kıssa |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Günümüze Dair Atamızdan Güzel Bir KıssaBaşbakan İnönü saat 18 00 sularında Florya Köşkü'nde Atatürk'ü ziyaret etmiş:- Hayırdır İsmet ![]() ![]() Habersiz geldin![]() - Paşam azınlıklar meselesi ![]() ![]() Konuyu Meclis'e getireceğiz![]() ![]() Ne diyorsunuz?- İsmet bugün geç oldu ![]() ![]() Yarın sabah erkenden gel konuşalım İnönü çıkınca Atatürk "bütün görevlileri" toplamış:- Sadece laleler kalsın ![]() ![]() Bahçedeki diğer bütün çiçekleri sökün atın![]() ![]() Derhal İsmet Paşa sabah gelmiş bahçenin "halini" görmüş ve "görevlilere" sormuş:- Ne oldu böyle? - Gazi Paşa Hazretleri emrettiler söktük ![]() Başbakan İnönü,Cumhurbaşkanı Atatürk'ün odasına girmiş:- Paşam bahçenin durumu nedir? - Azınlıkları söküp attım İsmet ![]() İnönü "anladım" dercesine başını öne eğmiş:Atatürk: - İsmet ben "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünü boş yere söylemedim ![]() ![]() Kendini Türk hisseden herkes bu vatanın öz evladı![]() ![]() Ben hayatta olduğum sürece bu böyle bilinsin![]() ![]() Ve sakın azınlıklar ile ilgili bir kanun çıkarılmasın![]() |
|
|
|