Bir Türk Gencinin Ata'ya Hitabesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Türk Gencinin Ata'ya HitabesiSevgili Atam; Sana bu hitabeyi 33 yaşına girmiş ![]() Gelecek güzel günlerden çoktan umut kesmiş ![]() Temel eğitimini tamamlamış ![]() Ve ancak şimdilerde seni tanıyabilmeye başlayan ![]() Türk istikbalinin evlatlarından biri olarak yazıyorum ![]() Seni ilk gördüğüm günü dün gibi hatırlarım ![]() İlkokul birdim Miniciktim Elimde beslenme çantam önlüğümün cebinde annemin sevgisi sınıfımda bilim öğrenecektim![]() Karatahtanın dört parmak üzerine ortalanmış çerçevenin içinden bana bakıyordun ![]() Bakışların keskindi ![]() ABC'den sonra ilk öğrendiğimdin; Mustafa Kemal'din Çocuktum![]() ![]() Bana bize tüm dünya çocuklarına bayram armağan etmiştin Armağanını uygun adım sol-sağ-sol Sol-sağ-sol Kutladık![]() ![]() Kaçımızın ayağı su toplamıştı kaçımız bayılmıştık![]() ![]() ![]() Biz bayramlarda ağlayan çocuklardık ![]() (Ne zaman salıncakta sallanan fotoğrafını görsem geçen 23 Nisan'lara yanarım )Ortaokul ve lisede hep seni anlattılar bana ![]() ![]() ![]() Dünyaya ancak yüz yılda bir gelen dahiydin ![]() ![]() ![]() Şahin bakışların vardı hürriyete aşıktın![]() ![]() ![]() En azılı düşmanlarına karşı bile merhametliydin ![]() Ama savaş meydanlarında karşında kimse duramazdı ![]() Aslandın kaplandın kartaldın panterdin![]() ![]() ![]() Kaynak: ::GençMekan:: Bir Türk Gencin ATA'ya hitabesi - ::GençMekan::![]() Özgür geleceklere açılan pencereydin ![]() Sözün özü benim sevgili atam; Kodumu oturtan milli eğiticiler böyle anlatmışlardı ![]() Beni milli bir şekilde eğitenler ![]() Failatün failatün failatün failün ölçü sistemini![]() Niagara Şelalesi'nin yükseklik ve debisini ![]() Yes it is a pencil demesini![]() Deli İbrahim'in küpesini; Bir bir kafama yerleştirdiler de; Bana senin insan yönünü anlatmadılar ![]() Sigara tiryakisi olduğunu ![]() Rakı içtiğini ![]() Aşık olduğunu ![]() Evlendiğini ![]() Boşandığını ![]() Kim bilir kaç geceler savaş meydanlarında cesetlere bakıp için için ağladığını Özlemlerini hasretlerini![]() Geleceği kazanmaya dair fikirlerini Anlatmadılar ![]() Bana bize tüm dünya gençlerine bayram armağan etmiştin![]() Armağanını uygun adım sol-sağ-sol sol-sağ-sol Kutladık![]() ![]() ![]() Kaçımızın ayağı su toplamıştı ![]() Kaçımız kıçına yediği sopa yüzünden altına işemiştik ![]() Biz bayramlarda bunalan gençlerdik ![]() (Ne zaman baloda smokinli fotoğrafını görsem 19MMayıs'lara yanarım )Bir yandan; Heykellerini diktik Dağa-taşa siluetlerini çizdik ![]() Her kitaba her yazıyaMutlaka senden alıntılar yerleştirdik ![]() Bir yandan; Her işin kolayına kaçtık ![]() Ticarette kazık attık ![]() Üretim yerine kopyaladık ![]() Bilim adamlarını sindirdik ![]() Aydınları yargıladık ![]() Yoktan yere nice vatan hainleri ürettik ![]() Çoktan yere nice amaçsız gençler yetiştirdik ![]() Zeki çevik ve aynı zamanda düzenciydik![]() Eğitimi siyasete kurban verdik ![]() Ekonomiyi siyasete kurban verdik ![]() Aydınlık olması gereken gelecekleri siyasete kurban verdik ![]() Varlığımız siyasi emellere armağan oldu ![]() ![]() ![]() Benim biricik Atam; Biz Demokles'in kılıcını sapından değil Keskin yanından tutmayı marifet bildik ![]() Senin ruhunu gıdım gıdım içtik ![]() Tükettik ![]() ![]() ![]() Tükettik ![]() ![]() ![]() Tükettik ![]() ![]() ![]() Dedemden babama babamdan banaPolitikacı tabiriyle 'enkaz devralmış' bulunmaktayız ![]() Bu gidişle biz çocuklarımıza devredecekEnkaz bile bulamayacağız ![]() ![]() ![]() Türk'tük doğruyduk çalışkanlığımız şüpheli;Birinci vazifemiz; Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek ![]() Ülkümüz; Yükselmek ileri gitmekti![]() ![]() ![]() Uzun bir yoldu ![]() ![]() ![]() Yorucu ve yıpratıcıydı ![]() ![]() ![]() ![]() Adidas'larımız eskidi ![]() McDonalds'ta mola verdik ![]() Belki de 'Bir Türk dünyaya bedeldir' deyişini Biz 'Her Türk dünyaya bedeldir' anladığımız için emanetini ![]() 1 milyon beş yüzseksen bin kat küçültmeyi becerdik ![]() ![]() ![]() Verdiğin en önemli görev: Bu ahval ve şeriat içinde dahi vazifem Türk istiklalini ve cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir bilirim![]() Muhtaç olduğum kudretin ![]() Sana güvenimde mevcut olduğunu belirtir ellerinden hasretle öperim![]() ![]() ![]() Baştan sonuna kadar okuyanlara teşekkürler sizler gerçek bir Atatürkçüsünüz bence |
|
|
|