|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
atatürkün, içeriği, kemal, mustafa, vasiyetnamesi |
![]() |
Mustafa Kemal Atatürk?Ün Vasiyetnamesi Ve İçeriği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mustafa Kemal Atatürk?Ün Vasiyetnamesi Ve İçeriğiMustafa Kemal Atatürk?ün Vasiyetnamesi ve İçeriği Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk?ün 10 Kasım 1938′de hayata gözlerini yummasından sonra en çok merak edilen konulardan bir tanesi de Atatürk?ün vasiyetnamesi?dir ![]() ![]() ![]() ![]() T ![]() ![]() ![]() SAYI: 1938/95 T ![]() TERK-İ HAYAT EDEN CUMHURBAŞKANI ATATÜRK?ÜN 28 ![]() ![]() ![]() DOLMABAHÇE, 5 ![]() ![]() ?MALİK OLDUĞUM BÜTÜN NÜKUT VE HİSSE SENETLERİYLE, ÇANKAYA?DAKİ MENKUL VE GAYRIMENKUL EMVALİMİ, CUMHURİYET HALK PARTİSİ?NE ATİDEKİ ŞARTLARLA TERK VE VASİYET EDİYORUM ![]() 1- NÜKUT VE HİSSE SENETLERİ ŞİMDİKİ GİBİ İŞ BANKASI TARAFINDAN NEMALANDIRILACAKTIR ![]() 2- HER SENEKİ NEMADAN BANA NİSPETLERİ ŞEREFİ MAHFUZ KALDIKÇA YAŞADIKLARI MÜDDETÇE MAKBULE?YE AYDA 1 ![]() ![]() 3- SABİHA GÖKÇEN?E BİR EV ALINABİLECEK AYRICA PARA VERİLECEKTİR ![]() 4- MAKBULE?NİN YAŞADIĞI MÜDDETÇE ÇANKAYA?DA OTURDUĞU EV DE EMRİNDE KALACAKTIR ![]() 5- İSMET İNÖNÜ?NÜN ÇOCUKLARINA TAHSİLLERİNİ İKMAL İÇİN MUHTAÇ OLACAKLARI YARDIM YAPILACAKTIR ![]() 6- HER SENE, NEMADAN MÜTEBAKİ MİKTARI YARI YARIYA TÜRK TARİH VE DİL KURUMLARINA TAHSİS EDİLECEKTİR ![]() K ![]() |
![]() |
![]() |
|