![]() |
≫ Atatürk'ün Kadin Üzerine Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ≫ Atatürk'ün Kadin Üzerine Sözleri- KADININ EN BÜYÜK VAZİFESİ ANALIKTIR! İLK TERBİYE verilen yerin ANA KUCAĞI olduğu düşünülürse, bu vazifenin ehemmiyeti layıkiyle anlaşılır ![]() MEDENİYET'in esası TERAKKİ ve KUVVET'in temeli AİLE hayatındadır ![]() ![]() ![]() ![]() Zaman ilerledikçe, İLİM geliştikçe, MEDENİYET dev adımlarıyla yürüdükçe; hayatın, asrın bugünkü gereklerine göre EVLAT YETİŞTİRME'nin güçlüklerini biliyoruz ![]() ![]() ![]() Kadınlarımız için ASIL MÜCADELE alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan BİÇİM ve KILIK'ta başarıdan çok; IŞIK'la, BİLGİ ve KÜLTÜR'le, gerçek FAZİLET'LE SÜSLENİP DONANMAKTIR! Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmıyac*** aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak IŞIK'la, BİLGİ ve KÜLTÜR'le donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım ![]() ![]() ![]() - Milletimiz GÜÇLÜ bir MİLLET olmaya azmetmiştir ![]() ![]() ![]() Bizim DİNİMİZ hiç bir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir! ALLAH'ın emrettiği şey ERKEK ve KADIN MÜSLÜMANLAR'ın İLİM ve İRFAN edinmeleridir ![]() ![]() ![]() ![]() Bizim toplumumuz için İLİM ve FEN lazım ise, bunları aynı derecede hem ERKEK hem de KADINLAR'ımızın iktisap etmesi lazımdır ![]() - Kadınlar İÇTİMAİ HAYAT'da erkeklerle BİRLİKTE yürüyerek birbirinin YARDIMCISI ve DESTEKÇİSİ olacaklardır ![]() ![]() ![]() Malumdur ki, her sahada olduğu gibi TOPLUM HAYATI'nda dahi VAZİFE TAKSİMİ vardır ![]() ![]() TARLALARDA erkeklerle birlikte ÇALITAN, kasabalarda pazar yerine giden, yumurta ve tavuğunu SATAN, ondan sonra kendisine gerekenleri bizzat satın ALAN, çalışmalarının hepsinde kocalarına yardımcı olan KADINLAR! ![]() ![]() ![]() - DİN İCABI olan TESETTÜR, kadınların külfetini mucip ve ADABA AYKIRI OLMAYACAK basit ŞEKİLDE olmalıdır ![]() ![]() ![]() Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur ![]() ![]() Bir TOPLUM, bir MİLLET ERKEK ve KADIN denilen iki cins insandan meydana gelir ![]() - Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben ANADOLU KADINI'ndan fazla çalıştım ![]() ![]() ![]() - Dünya yüzünde gördüğümüz her şey KADIN'ın ESERİ'dir ![]() |
![]() |
![]() |
|