![]() |
İ.Dünya Savası Çanakkale Cephesi Anıları-2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İ.Dünya Savası Çanakkale Cephesi Anıları-2BİZZAT MUSTAFA KEMAL'İN KALEMİNDEN ÇIKMIŞ OLAN Bİ ÇANAKKALE ANISI CONKBAYIRI TAARUZU 10 AGUSTOS 1915 Gecenin karanlık perdesi tamamen kalkmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşmanın piyade,mitralyöz ateşi başlarsa ve kara ve deniz toplarının mermileri bu sıkı düzende duran askerimizin üzerinde bir kere patlarsa,hücumun imkansızlığına şüphe etmiyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Askeler!Karşımızdaki düşmanı mağlup edeceğimize hiç şüphe yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Kumandan ve subaylarada işaretime askerleri dikkatini çekmelerini emrettim ![]() Ondan sonra hücum safının önünde bir yere kadar gidildi ve oradan kırbacımı havaya kaldırarak hücum işaretini verdim ![]() Bütün askerler,subaylar,artık herşeyi unutmuşlar, bakışlarını ,kalplerini, verilmiş işareteyönetmiş bulunuyorlardı ![]() ![]() Düşan silah kullanmaya vakit bulamadı ![]() ![]() dört saat mücadeleden sonra 23 ve 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mustafa KEMAL Arıburnu ve anafartalar muharebeleri rapor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|