![]() |
Atatürk'ün Gizemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ün Gizemi15 YIL HÜKÜM SÜRECEKSİN ![]() ![]() ![]() Atatürk hakkında yapılmış birçok kehanet vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Sen padişah olacaksın" dedi ve ilave etti "15 yıl hüküm süreceksin ![]() Genç subaylar gülüştüler ve yollarına devam ettiler ![]() Aradan yıllar geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk onlara bir zamanlar yolda rastladıkları falcı bedevi'yi hatırlattı ve gülerek ; "Arap vaktiyle söylemişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * ATATÜRK'ÜN GELECEĞİ GÖRDÜĞÜ OLAYLAR Atatürk 1931 yılında ![]() ![]() ![]() "Versay antlaşması ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() General McArthur'a göre ![]() ![]() ![]() Atatürk hayatının sonlarına doğruda şöyle diyordu ; "Bir dünya savaşı yakındır ![]() ![]() ![]() ATATÜRK ![]() Mussolini bir maceraperesttir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu görüşleri aynen gerçekleşmiştir ![]() * ATATÜRK'ÜN 1907'DE ÇİZDİĞİ T ![]() ![]() Atatürk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * DENEME UÇUŞU Uçakların ilk deneme ve gelişme dönemleriydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * ATATÜRK'ÜN ÖNSEZİLERİ "Bunlar bir gün olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bu çok uzak bir gelecekte belki olabilecek keşfin benim ifadem olarak verilmesine cesaret edemeyeceğimi" kendisine söylediğim zaman canı sıkıldı ve şöyle dedi : "Bunlar bir gün olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 30 yıl sonra : Atatürk tarafından bu yazının verilmesinden 30 yıl sonra yine aynı ay ve günlere tesadüf eden ![]() "Venedik'in Saint Georges Adası'ndaki Benedictis Manastırı Labratuvarları'nda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * ATATÜRK'ÜN RÜYASI Atatürk'ün bir rüyasını da Dr ![]() ![]() "Mustafa Kemal ![]() ![]() ![]() "Reşit Bey ![]() ![]() ![]() ![]() Anlamadım ki!'dediniz ![]() ![]() Mustafa Kemal bana bu rüyasını anlattığında düşman henüz İzmir'e çıkmamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynen şu cevabı verdi ; "vaziyet kritiktir" O zaman ben ; "Kritik nedir? Anlamadım ki!" dedim ![]() O da ; "Sana bunun cevabını 15 dakikaya kadar veririm" dedikten sonra gülümsedi ve ; "Hani Ankara'ya geldikten sonra bir rüya görmüştüm ![]() Hafızamı yoklayarak ![]() ![]() "işte ![]() ![]() ![]() ![]() Gerçekten de 5 dakika geçmeden bir telgraf gelmiş ve 2 ![]() ![]() ![]() ![]() * ATATÜRK'ÜN GÖRDÜĞÜ SON RÜYA 26 Eylül 1938 tarihinde Atatürk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "O geceyi rahatsız geçirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk'ün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|