![]() |
Attürkün Son Mektubu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Attürkün Son MektubuATATÜRK'TEN SON MEKTUP Siz beni halâ anlayamadınız ![]() Ve anlamayacaksınız çağlarca da ![]() ![]() ![]() Hep tutturmuş "Yıl 1919, Mayıs'ın 19'u" diyorsunuz ![]() Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz ![]() Mustafa Kemâl'i anlamak bu değil, Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz değil ![]() Bırakın o altın yaprağı artık, bırakın rahat etsin anılarda şehitler ![]() Siz bana, neler yaptınız ondan haber verin ![]() Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin ? Mustafa Kemâl'i anlamak yerinde saymak değil ![]() Mustafa Kemâl'in ülküsü, sadece söz değil ![]() Bana, muştular getirin bir daha, uygar uluslara eşit yeni buluşlardan ![]() ![]() Kuru söz değil, iş istiyorum sizden anladınız mı ? Uzaya Türk adını Atatürk kapsülüyle yazdınız mı ? Mustafa Kemâl'i anlamak avunmak değil, Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz değil ![]() Halâ, o, acıklı ağıtlar dudaklarınızda, halâ oturmuş, 10 Kasımlarda bana ağlıyorsunuz ![]() Uyanın artık diyorum, uyanın, uyanın ! Uluslar, fethine çıkıyor, uzak dünyaların ![]() ![]() Mustafa Kemâl'i anlamak gözboyamak değil, Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz değil ![]() ![]() Beni seviyorsanız eğer ve anlıyorsanız ; laboratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil ![]() Bilim ağartsın saçlarınızı ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak, böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar ![]() ![]() ![]() Mustafa Kemâl'i anlamak ağlamak değil, Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz değil ![]() Demokrasiyi getirmiştim size, özgürlüğü ![]() ![]() Görüyorum ki, halâ aynı yerdesiniz, hiç ilerlememiş, birbirinize düşmüşsünüz, halka eğilmek dururken ![]() Hani köylerde ışık, hani bolluk, hani kaygısız gülen ? Mustafa Kemâl'i anlamak itişmek değil, Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz değil ![]() Arayı kapatmanızı istiyorum uygar uluslarla ![]() Bilime, sanata varılmaz rezil dalkavuklarla ![]() Bu vatan, bu canım vatan, sizden çalışmak ister, paydos övünmeye, paydos avunmaya, yeter, yeter ! Mustafa Kemâl'i anlamak aldatmak değil, Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz değil ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|