Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Atatürk Köşesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atanın, çıktı, sesi

Ata'nın Sesi Nereden Çıktı?

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ata'nın Sesi Nereden Çıktı?

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema TV Merkezi`nde düzenlenen, `Osmanlı İmparatorluğu, Cumhuriyetin ilk yılları ve Atatürk`e ait yanar tabanlı filmlerin restorasyonu` toplantısında Mustafa Kemal Atatürk`ün, şimdiye kadar hiç yayınlanmamış görüntülerinin de yer aldığı film izletildi Görüntülerin izlenmesinin ardından konuşan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema TV Merkezi Kurucusu Prof Dr Sami Şekeroğlu, görüntülerin yaklaşık 300 uzun metrajlı filme uzunluğunda olduğunu söyledi Prof Dr Şekeroğlu, `Bu filmlerin bulunmasının hikayesi çok ilginç, bazılarını bir manavda buldum 1975`li yıllarda İkitelli`de sanayiye gitmiştik, bir manavda bir çocuğun filmlerle oynadığını gördüm, ne yaptığını sordum `Bunlardan yapışkan yapıyoruz` dedi Ben de çocuğa `bakabilir miyim` dedim Filmin üstünde Atatürk yazıyordu Bir depodan bulduğunu söyledi Depoya gittik Orada da çok sayıda film vardı Atatürk`ün bulunduğu filmi çocuktan istedim Bunlar `500 liralık yapışkan yapar` dedi 500 lira istedi Cebimde o kadar para yoktu 250 liraya anlaştık ve ben o filmleri aldım O filmleri böylelikle kurtarmış oldum` ifadelerini kullandı (İHA)
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com