![]() |
Kısaca M.Kemal Ataturk [ Ama Anlayana ] |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kısaca M.Kemal Ataturk [ Ama Anlayana ]Kısaca M ![]() Babası öldü ![]() Yetim büyüdü ![]() Üvey evlat oldu ![]() Tutuklandı ![]() Hapse atıldı ![]() Sürüldü ![]() İşsiz kaldı ![]() (Şöyle yazıyordu o sıkıntılı günlerde kaleme aldığı günlüğüne: Harcamalarım fazla değil, zira gelirim hep az ![]() Hastalandı ![]() ![]() Böbreklerinden ![]() Vuruldu ![]() ![]() Göğsünden ![]() Mesleğinden atıldı ![]() İdama çarptırıldı ![]() Kardeşleri öldü ![]() Çocuğu olmadı ![]() Boşandı ![]() Karaciğeri iflas etti ![]() Evet, bu insan Mustafa Kemal ATATÜRK Evladı olmayan bir yetimin, duygularını anlatın ![]() ![]() ![]() evlatlarımıza bıraktığı hediyenin kıymetini anlasın evlatlarımız ![]() Cumhuriyet, çocuklara anlatıldığı gibi, folklorik bir müsamere coşkusundan ibaret değil çünkü ![]() ![]() ![]() Anlatın ki, kökeninde barınan derin hüznü kavrasınlar ![]() İşte liste yukarıda ![]() Kısacık ömründe bir insanın başına ne felaket gelebilirse, gelmiş ![]() ![]() ![]() Bunu anlatın ![]() Direnen, Teslim olmayan ruhu anlatın ![]() Korkmasınlar engellerden ![]() Korkmasınlar yalnız kalmaktan ![]() Korkmasınlar işsizlikten ![]() Korkmasınlar parasızlıktan ![]() Korkmasınlar alçaklardan ![]() Korkmasınlar doğrulardan ![]() Yürek dediğin ![]() ![]() ![]() Sadece organ değil arkadaş ![]() Bunu anlayın!!! AB Uyum yasalari geregince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldirilmasini protesto ediyoruz ! Ulusal bilincimizi yavas yavas yok etmelerine izin vermek istemiyorsaniz; iletebileceginiz kadar iletiniz! İzmir kurtulmuŞ, çok tatlı bir yorgunluk, Ankara'ya hareket edecekler ![]() ![]() ![]() Trene binerler ve kompartımana çekilirler ![]() Ertesi gün, yaveri, Atatürk'ün kompartımanının kapısını çalar ![]() ![]() Yaveri: 'Paşam bu ne hal, hiç uyumadiniz herhalde; niye böylesiniz', der ![]() 'Çocuk, kompartımanıma yastıkla battaniye koymayı unutmuşsunuz, kolumu yastık yaptım agrıdı, setremi yastık yaptım üsüdüm, uyumadim kalktim', der ![]() Yaveri: 'Aman Pasam! Birimize haber vereydiniz; hemen size bir yastikla battaniye getirirdik', der ![]() 'Geç fark ettim, hepiniz en az benim kadar yorgundunuz, hiç birinize kıyamadım ![]() milletimin rahat uyuması' ![]() ATAMIZ SAYESİNDE NE KADAR RAHAT UYUYORUZ Kİ; HALA UYANAMADIK ? |
![]() |
![]() |
|