![]() |
Atatürk'ten Anılar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ten Anılar►ATATÜRK?Ü AĞLATAN OLAY (alıntıdır) ?Ben İnsan Değil miyim?? Yıl 1922 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama o gece çok sıkıntısı var Mustafa Kemal?in ve bir türlü uyku tutturamıyor ![]() Ali Çavuş kompartımanın kapısı önünde sigara üstüne sigara içiyor ![]() ![]() ?Bu işin bu kadar çabuk oluvereceğini hiç düşünmedim ![]() İşte, sonunda şifreli telgraf geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali Çavuş, anlattığına göre birden yerinden sıçramış ![]() ![]() ![]() Çavuş kompartıman kapısını açıp selam duruyor: ?Emret Paşam? ![]() Mustafa Kemal yatağa oturmuş soruyor telaş ile: ?Ne demeye kapıda bekliyorsun sen?? ?Uyku tutturamadım da Paşam? ?Annemden bir haber var mı?? ?Az önce bir telgraf geldi dediler, şifreyi çözünce size sunacaklar ![]() ?Boşuna kıvranma Ali, benden de saklamaya çalışma ![]() ![]() Ali Çavuş bir şey yokmuş gibi durmaya çalışıyor ve merakla soruyor: ?Ne olan, ne haber aldın ki paşam? Hayır haber inşallah ![]() Mustafa Kemal usul usul anlatıyor ![]() ?Az önce dalmışım, rüyamda yeşil bir ovada anamla el ele geziniyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çavuşu bir titremedir almıştı ![]() ![]() ![]() ?Çocuk! Al getir şu telgrafı, hemen!? Ali Çavuş kompartımandan çıkar çıkmaz, çözümü getiren görevliyle karşılaştı ![]() ?Ver onu? dedi ![]() ![]() Kağıdı aldı, içeri girdi, selam durdu ve: ?Sen sağol paşam? dedi ![]() ?Millet sağ olsun ![]() Gözünden iri bir damla göz yaşı akıvermişti ![]() ![]() ?Neden? Ben insan değil miyim? Anam öldü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte ben bunun için: ?Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini? diye cevap vermedim mi Namık Kemal?e? Birden Mustafa Kemal ile Ali Çavuş birbirlerine sarıldılar ve açık açık, hıçkırıklarla, içli içli ağlıyorlardı ![]() ______________________________ ______________________________ ______________- Kıbrıs'ı verelim de kurtulalım diyenlere Atatürk'ten bir anı: Günlerden birgün İtalyan büyükelçisi Ata ile görüşmek ister ve huzura davet edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ______________________________ ______________________________ ___________ Atatürk'e bir köylünün cevabı Tarihimiz sayisiz savaslarla doludur ![]() ![]() ![]() - Türklere rahat vermemeli ki, baska sahalarda ilerleyemesinler ![]() ![]() ![]() Bunun için de sik sik basimiza belalar çikarirlar, savaslar açarlar, Balkan milletlerini istiklal diye kiskirtirlardi ![]() Biz böyle durmadan savasirken de o zamanlar askere alinmayan gayri müslimler durmadan zenginlesirlerdi ![]() Onlarin neden zengin, bizim neden fakir kaldigimizi bir köylü, Atatürk'e verdigi kisa bir cevap ile gayet veciz olarak izah etmistir ![]() Atatürk, mMersin'e yaptigi seyahatlerden birinde, sehirde gördügü büyük binalari isaret ederek sormus : - bu kösk kimin ? - kirkor'un ![]() ![]() ![]() - ya su koca bina ? - yargo'nun - ya su ? - salomon'un ![]() ![]() ![]() Atatürk biraz sinirlenerek sormus : - onlar bu binalari yaparken ya siz nerede idiniz ? Toplananlarin arkalarindan bir köylünün sesi duyulur : - biz mi nerede idik ? Biz Yemen'de, Tuna boylarinda, Balkanlarda Arnavutluk daglarinda, Kafkaslar'da, Çanakkale'de, Sakarya'da savasiyorduk pasam ![]() ![]() ![]() Atatürk bu hatirasini naklederken : - hayatimda cevap veremedigim yegane insan bu ak sakalli ihtiyar olmustur, der dururdu ![]() ______________________________ ______________________________ _____________________- ^^Benim Favorim Kurtdereli Atatürk, ünlü güreşçi Kurtdereli'ye ödül olarak 1000 liralık bir İş Bankası çeki veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ama Kurtdereli hala bekliyor ![]() ![]() "Parayı aldın, çek bizde kalacak" diyorlar ![]() "O zaman alin 1000 liranızı, verin çekimi" diyor ![]() ![]() Tşkler>>Berkan<< Her türlü Yorum İçin Tşk ![]() 33 dakika süre sonraki ekleme : Tşk|<|Tşk |
![]() |
![]() |
|