Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Atatürk Köşesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürk, belge, bozan, ezber, ile, ilgili

Atatürk İle İlgili Ezber Bozan Belge

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atatürk İle İlgili Ezber Bozan Belge

Darüşşafaka Cemiyeti`nin arşivinden çıkan bir belge Cumhuriyet`in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün kardeşleri ve yakın akrabalarına ilişkin yeni bilgileri ortaya çıkardı Belgeye göre, Atatürk`ün dördü 1921`e kadar vefat eden beş kardeşi vardı Habertürk yazarı Murat Bardakçı`nın yazısında yer alan bilgilere göre Atatürk`ün annesi Zübeyde Hanım`ın 28 Ekim 1921`te Darüşşafaka`ya bağışladığı 20 bin kuruş karşılığı aile mensuplarının ruhlarına Kadir gecelerinde hatim indirilmesini istediği belirtiliyor3`Ü KIZ 3`Ü ERKEK ALTI KARDEŞ
ZÜBEYDE Hanım`ın o tarihte hayatta bulunan akbarabaları hariç hatim duası için verdiği isimler şunlar: Kızları İsmet ve Naciye, oğulları Ömer ve Ahmed ile manevî kızları Rabia Hanım
O tarihte hayatta olan Mustafa Kemal ile Makbule Hanım listede yer almıyor Buna göre Mustafa Kemal`in 1921`e vefat eden 4 kardeşi daha olduğu ortaya çıkıyor Ailede ayrıca manevi evlat olarak Rabia isimli bir kız da bulunuyor
LİSTEDE ÜVEY BABASI DA VAR
DARÜŞŞAFAKA`YA verilen vasiyet belgesinde Zübeyde Hanım, Atatürk`ün de babası olan ilk eşi Ali Rıza Efendi`den `Ali` diye söz ederken ikinci eşi, Atatürk`ün üvey babası Ragıp Bey`e de yer vermiş Zübeyde Hanım`ın dua istediği akrabaları arasında Ragıp Bey`in kardeşi Hüseyin Efendi ile babası Feyzullah Efendi, annesi Ayşe, büyükannesi Emetullah, anneannesi Emine ile teyzesi Fatma Hanımlar bulunuyor
İlmiye Çığ, profesör değil `uzman`mış

BAŞÖRTÜSÜ tartışmalarının alevlendiği dönemde `Sümerler`de başörtüyü ******ler takardı` iddiasıyla tanınan ve medya tarafından Sümerolog Profesör diye takdim edilen Muazzez İlmiye Çığ`ın değil profesör, doktora bile yapmadığı ortaya çıktı Dil Tarih`te Sümeroloji değil Hititoloji bbölümüne kayıt yaptıran Çığ `arşivci kütüphaneci` sıfatıyla memurluk yapmış İlmiye Çığ `Bine çekemeyen hocalar var Ne derlerse desinler umrumda değil Sümer dilinin etimolojisi üzerinde çalıştım Ben profesör değilim Bana zorla bu unvanı takıyorlar Müzede uzman olarak çalıştım` dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com