![]() |
Yalnız Yaşamak Kadına Alan Sağlıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalnız Yaşamak Kadına Alan SağlıyorYalnız Yaşamak Kadına Alan Sağlıyor Kadınlarımız artık kendini aştı; beklentileri de toplumu! Sırt sırta yaşam mücadelesi verdikleri erkeklerin, ‘tek başına iktidar’ olma isteğine katlanamıyorlar ![]() Yeni nesil kadınlar, ‘evlilik’ fikrine artık anneleri kadar sıcak bakamıyor ![]() ![]() Psikiyatr Ayşegül Sütçü Yıldırım, kadının kaçınılmaz yükselişini sürdürdüğünü belirterek, “Kadın, ekonomide ve toplumda daha fazla emek sarf etmeye ve yaşamdan bir o kadar pay istemeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() Sütçü, evliliğin geçmişte sahip olduğu ‘kadını sarıp sarmalama’ işlevini yitirdiğini söylüyor: "Kadın, erkeğin kendisine sarılmasından hâlâ memnun ![]() ![]() ![]() Peki ‘erkek milleti’ bu değişimi neden kabullenemiyor? Neden birçoğu hâlâ sevgililerinde ‘annelerini’ arıyor? Sorularımızı bugün, “Erkeklerimiz ne Avrupalı, ne Osmanlı” diyen genç kadınlar cevaplıyor ![]() GÜNER ÖZKUL (Sanatçı) İyi ki böyle bir şey yapmışım Türk sinemasının en sevilen yüzlerinden Münir Özkul’un kızı Güner Özkul, sperm bankasından hamile kalarak bir kız çocuğu dünyaya getirdi ![]() ![]() ![]() Nasıl karar verdiniz? 43 yaşına gelmiştim, zaman geçiyordu, çocuk sahibi olmak için kararımı vermeliydim ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Baba’ eksikliği hissediliyor mu? Şimdilik hayır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatınızda ne değişti? Elbette, artık hayatıma daha fazla dikkat etmek durumundayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok konuşuldunuz, haddini aşanlar da oldu ![]() İnanın ailem, akrabalarım, komşularım, arkadaşlarım ve hatta esnaftan bana hiçbir tepki gelmedi ![]() ![]() ![]() ![]() Sizin gibi anne olmak isteyen kadınlara tavsiyeleriniz olur mu? Bu yolla çocuk sahibi olacak kadınlara tavsiyede bulunmam çok doğru olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya ikinci çocuk? İkinci çocuğu düşünmem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NİHAN HATİPOĞLU (HALKLA İLİŞKİLER UZMANI) Aldatıldım, ön yargılıyım Bir ilişkiniz var mı? Üç yıldır ilişkim yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ilişkide en çok neleri özlediniz? En çok karşılıklı anlayış, birbirini değiştirmeden olduğun gibi kalarak hayattan birlikte keyif alabilmeyi özledim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evlilik size ne kadar yakın? Sıcak bakıyorum fakat doğru insanla doğru zamanda olmalı ve bir ömür sürmeli ![]() ![]() ÖZLEM ATASOY (MÜHENDİS) Evlilikten korkuyorum Evlilik size ne hissettiriyor? Evlenmedim ve çok korkuyorum evlenmekten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnızlığın en zor yanı ne? Ne yaşarsanız yaşayın, başınızın çaresine bakıyorsunuz ![]() ![]() Peki ya erkeklerimiz? Açıkçası bu kültürün yetiştirdiği erkek tarzını sevmiyorum ![]() ![]() ![]() AYNI KABUKTA İKİ KAPLUMBAĞA “Kadın ve erkek, aynı çatı altında zamanla aynı kabuğu paylaşmaya çalışan iki kaplumbağa gibi savunmasız kalıyorlar” diyen Psikiyatr Ayşegül Sütçü Yıldırım, şu yorumu yapıyor: “Bence bir kadına (bana) yalnız yaşama hayalleri kurduran, kabuğun içinde kendime ait izleri göremektir ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|