Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Erkekler Kahvehanesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alan, kadına, sağlıyor, yalnız, yaşamak

Yalnız Yaşamak Kadına Alan Sağlıyor

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kadınlarımız artık kendini aştı; beklentileri de toplumu! Sırt sırta yaşam mücadelesi verdikleri erkeklerin, ‘tek başına iktidar’ olma isteğine katlanamıyorlar

Yeni nesil kadınlar, ‘evlilik’ fikrine artık anneleri kadar sıcak bakamıyor Ne ‘evlilik masalına’ inanacak kadar saflar ne o kadar çaresizler! Artık kadınlar hayatın tam ortasında durup, en az erkekler kadar dişe diş mücadele veriyorlar

Psikiyatr Ayşegül Sütçü Yıldırım, kadının kaçınılmaz yükselişini sürdürdüğünü belirterek, “Kadın, ekonomide ve toplumda daha fazla emek sarf etmeye ve yaşamdan bir o kadar pay istemeye başladı Evden çıkıp görünür olan kadın, erkek egemen toplumun baskısıyla daha dar bir bedene sığmaya başladı belki Ama göründükçe göründü, göründükçe ruhu genişledi, erkeğinin gönül kabına sığamaz oldu Yalnız yaşamak kadına alan kazandırıyor” diyor

Sütçü, evliliğin geçmişte sahip olduğu ‘kadını sarıp sarmalama’ işlevini yitirdiğini söylüyor: "Kadın, erkeğin kendisine sarılmasından hâlâ memnun Ama artık sarmalanmak yerine erkeğiyle sarmaş dolaş ve sokakta olmak istiyor Evlilikte ve ilişkide daha önce tek kişinin dolaştığı bir alanı iki kişi paylaşmaya başladığı an, yaşam alanı daralıyor"

Peki ‘erkek milleti’ bu değişimi neden kabullenemiyor? Neden birçoğu hâlâ sevgililerinde ‘annelerini’ arıyor?

Sorularımızı bugün, “Erkeklerimiz ne Avrupalı, ne Osmanlı” diyen genç kadınlar cevaplıyor

GÜNER ÖZKUL (Sanatçı)

İyi ki böyle bir şey yapmışım

Türk sinemasının en sevilen yüzlerinden Münir Özkul’un kızı Güner Özkul, sperm bankasından hamile kalarak bir kız çocuğu dünyaya getirdi Bu tercihi basında çok konuşuldu, çok tartışıldı Özkul, bekar bir anne olmayı neden tercih ettiğini açıkladı

Nasıl karar verdiniz?
43 yaşına gelmiştim, zaman geçiyordu, çocuk sahibi olmak için kararımı vermeliydim Anne olmaya hep sıcak baktım Bu yöntemden önceden haberim vardı ama kararım ani oldu Zaten böyle bir karar verdikten sonra “Doğru mu yaptım, yanlış mı?” diye düşünmüyorsunuz

‘Baba’ eksikliği hissediliyor mu?
Şimdilik hayır Ama bu demek değil ki ileride karşılaşmayacağız Ancak bu bir eşim olsaydı da yaşanabilirdi Umarım hayatıma giren insanlar çocuğuma karşı anlayışlı olur Ben bol analı bol babalı bir ailede büyüdüm Çevremdeki herkes sevgi doluydu Arkadaşlarım da öyle Benim için önemli olan bebeğimin de sevgi dolu bir ortamda yetişmesi O ortam fazlasıyla var

Hayatınızda ne değişti?
Elbette, artık hayatıma daha fazla dikkat etmek durumundayım Çocuğunuza iyi gelmeyecek biriyle beraber olamazsınız Evli olsanız da bu böyledir Ama çocuğum için her şeye değer “İyi ki böyle bir şey yapmışım” diyorum

Çok konuşuldunuz, haddini aşanlar da oldu Kırıldınız mı söylenenlere?
İnanın ailem, akrabalarım, komşularım, arkadaşlarım ve hatta esnaftan bana hiçbir tepki gelmedi Geniş bir ailem var, bebeğimi sevgiyle beklediler Şimdi de sevgiyle sarıp sarmalıyorlar Tepki medyadan geldi ve zaman zaman kırıcı oldu

Sizin gibi anne olmak isteyen kadınlara tavsiyeleriniz olur mu?
Bu yolla çocuk sahibi olacak kadınlara tavsiyede bulunmam çok doğru olmaz Gönül ister ki herkes doğal yolarla anne olsun Ama kendilerine uygun bulup, göze alabiliyorlarsa denemeliler bence

Ya ikinci çocuk?
İkinci çocuğu düşünmem Hele doğal yollardan olacaksa Çünkü kızıma haksızlık olacaktır Ben annelik duygusunu fiziksel olarak da tatmak istedim Bir çocuk yeterli Yeterince genç ve maceraperest değilim

NİHAN HATİPOĞLU (HALKLA İLİŞKİLER UZMANI)

Aldatıldım, ön yargılıyım

Bir ilişkiniz var mı?
Üç yıldır ilişkim yok Sonuncusu aldatılma sebebiyle bitti Saygısızca yapılmış bir hareketti Her aldatma öyle değildir ama benim başıma gelen iğrençti! Bu durum bende erkeklere karşı belirli bir ön yargı oluşturdu elbette

Bir ilişkide en çok neleri özlediniz?
En çok karşılıklı anlayış, birbirini değiştirmeden olduğun gibi kalarak hayattan birlikte keyif alabilmeyi özledim Aşk bana göre, karnında uçuşan kelebekleri karşındakinin de hissettiğini biliyor olmak ve aynı tuhaf hisse birlikte şahit olmak! Tabii bu aşk platonik değilse Platonikse de geriye kelebek ömrü kadar pırıltı kalıyor

Evlilik size ne kadar yakın?
Sıcak bakıyorum fakat doğru insanla doğru zamanda olmalı ve bir ömür sürmeli Evlenmiş olmak için evlenmek, çok yanlış olur

ÖZLEM ATASOY (MÜHENDİS)

Evlilikten korkuyorum

Evlilik size ne hissettiriyor?
Evlenmedim ve çok korkuyorum evlenmekten Bir buçuk yıldır yalnızım Yalnız olmayı seviyorum Zaten yoğun bir işim var Gezmeyi seven arkadaş çevresi kalabalık biriyim

Yalnızlığın en zor yanı ne?
Ne yaşarsanız yaşayın, başınızın çaresine bakıyorsunuz Yalnızlık seçme şansı demek Bence bu en büyük lüks!

Peki ya erkeklerimiz?
Açıkçası bu kültürün yetiştirdiği erkek tarzını sevmiyorum Bu konuda da arada kaldık, ne Avrupalıyız, ne Osmanlı! Erkeklerimizi ‘çok değerli’ kültürüyle yetiştirip hizmette kusur etmeyince, onlar da kendini padişah zannediyor Kolejlerde okumuş, yurtdışında yaşamış erkek arkadaşlarımın içinden bile bir Osmanlı çıkıyor

AYNI KABUKTA İKİ KAPLUMBAĞA

“Kadın ve erkek, aynı çatı altında zamanla aynı kabuğu paylaşmaya çalışan iki kaplumbağa gibi savunmasız kalıyorlar” diyen Psikiyatr Ayşegül Sütçü Yıldırım, şu yorumu yapıyor: “Bence bir kadına (bana) yalnız yaşama hayalleri kurduran, kabuğun içinde kendime ait izleri göremektir Pencere önü teyzesi de değiliz ki, hamurun tozuyla, pencere minderindeki dirsek izleriyle yetinebilelim

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com