Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Erkekler Kahvehanesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayakkabı, erkekler, giyerse, topuklu

Erkekler Topuklu Ayakkabı Giyerse

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erkekler Topuklu Ayakkabı Giyerse



Erkekler Topuklu Ayakkabı Giyerse


750 erkek, Kanada’da topuklu ayakkabı giyerek, kadına el kaldırmayacaklarına dair yemin ettiler

Beyaz Kurdele; 6 Kasım 1989 yılında Kanada ‘da bir kişinin üniversite basarak 14 kız öğrenciyi öldürmesiyle başladı O günden sonra, kadınların başına ne gelirse gelsin, kadınlar savunulacaktı Beyaz Kurdele, tam anlamıyla 1991 yılında Michael Kaufman tarafından başlatılıp; 60 ülkeye yayıldı Bu 60 ülke içersinde Türkiye var mıdır? Beyaz Kurdele kampanyasını bizim ülkemizde kaç kişi biliyor? Türk erkekleri de kadınlarımız için adım atarlar mıydı?

Yanlış okumadınız! 750 erkek kadınlara karşı yapılan şiddet için topuklu ayakkabı giyip, yemin ettiler İnsan okuyunca inanamıyor Bende bu haberi ilk okuduğumda inanamadım; ama gerçek! Hiçbir zaman hayal edemeyeceğim bir olay Hangimiz inanır ki! Kadına karşı yapılan şiddet yıllardır ‘’Beyaz Kurdele’’ kapsamında yürütülüyor Bu kampanyayı yürütenler ise erkekler… Ne ilginç değil mi? Kadına karşı şiddetin önlenmesini sağlayan ülkeler; Avustralya, Kanada…

Önümüzdeki 25 Kasım günü, BM’nin Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü (IDEVAW),o gün Kanada ve Avustralya ‘da erkekler, kadına karşı şiddeti önlemek için Beyaz Kurdele takacaklar Sadece beyaz kurdele takmakla kalmayacaklar, kadına el kaldırmayacaklarına ve kaldıranları da asla affetmeyeceklerine yemin edecekler’’Beyaz Kurdele’’ kapsamında yapılan bu eylemin Avustralya ayağında birçok erkek yemin etti bile Ne kadar güzel bir davranış değil mi? Tüm ülkelerin bundan pay biçmesi gerekiyor Beyaz Kurdele; yalnızca 25 Kasım günleri anılan bir kampanya değil Toplum erkeklerinin bilinçlenmesi sebebiyle yıl boyunca faaliyette olan bir kampanyadır

Beyaz Kurdele ile başlayan, kırmızı topuklu ayakkabı ile devam eden bu süreç, git gide Avrupa ülkelerine yayılmakta Ülkemizde nasıl karşılanır? Kadınlarımızın neler çektikleri ortada Türk erkekleri, erkekleğimize laf gelir düşüncesini bir tarafa atıp kadınlarımız için bir adım atar kırmızı topuklu ayakkabıları giyer, şiddete karşı dururlarsa bizde kadınlar olarak insan haklarına bir adım daha yaklaştığımızı anlarız…Şiddeti engellemek için elele vermekten başka çare var mı?

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.