![]() |
Erkeklere En Uygun Rejim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erkeklere En Uygun Rejimerkeklere en uygun rejim Erkek için uygun rejim Erkeklere özel rejim 1 ![]() sabah: 1 dilim kızarmıuş kepek ekmeği, 40gr beyaz peynir, çay-kahve öğle: 250gr yoğurt, 1 dilim kızarmış kepek ekmeği ikindi: 2 grissini , çay veya nescafe akşam: 1 tabak bulyon çorba, 1 yağsız kaba dolma, 1 kase yağsız cacık yatarken: 1 ekşi elma 2 ![]() sabah: 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, 3-4 dilim macar salamı, çay-kahve öğle: 100gr kıymadan köfte, 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, 1 salatalık ikindi: 2 grissini , çay veya kahve akşam: 150gr et haşlama (1/2 havuç, 1/2 kabak, 1/2 soğan ile), 1 tabak salata yatarken: 1 ekşi elma 3 ![]() sabah: 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, 1 katı yumurta, çay-kahve öğle: 1 yumurtadan omlet,(30 gr peynirli), 1 dilm kızarmış kepek ekmeği, 1 orta boy domates ikindi: 2 grissini , çay veya kahve akşam: 1 kase bulyon çorba, 1 ızgara bonfile(50gr mantarlı sos ile), 1 kase mevsim salata yatarken: 1 ekşi elma 4 ![]() sabah: 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, 40gr beyaz peynir, çay-kahve öğle: 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, 1 tabak zeytinyağlı ayşe fasulye veya kereviz (2 yemek kaşığı sıvı yağ ile pişirilecek) ikindi: 2 grissini , çay veya kahve akşam: 1 kase bulyon çorba, 1 porsiyon ızgara balık , 1 taak mevsim salata yatarken: 1 ekşi elma serbest yiyecekler: - Şekersiz çay, şekersiz kahve ,şekersiz ıhlamur - Yağsız et suları, sirke, limon ,salça, hardal - Her türlü baharat - Sunî tatlandırıcılar ![]() yasaklar: - Şeker ve şekerli yiyecekler(bal,reçel,pekmez,ma rmelat,şurup ![]() ![]() ![]() - Hamur işleri,tatlılar(çörek,pasta,ke k,kurabiye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Alkollü içkiler,meşrubatlar - Çok yağlı yiyecekler(kaymak,krema,çikola ta ,kuru yemişler ![]() ![]() ![]() - Yağda kızartmalar,sos ilave edilmiş yemekler - Hayvanî ve katı yağlar - Sakatatlar(karaciğer,beyin,dal ak,böbrek,dil,işkemb e ![]() ![]() ![]() - Salam,sucuk,sosis,pastırma - İçeriği bilinmeyen hazır gıdalar - Yağlı et suyu ve tavuk suyu,yağlı soslar - Havyar,kabuklu deniz ürünleri(midye,karides ![]() ![]() - Listede belirtilmemiş olan her türlü yiyecekler genel öneriler: - Önerilen her gruptan bir tane seçerek mutlaka onu tüketiniz - Haftada iki kez yumurta tüketiniz - Yemeklerinizde az miktarda zeytin yağı,mısır özü yağı veya soya yağı kullanınız - Fiziksel aktivitelerinizi arttırınız - Et yemeklerinizi fırında ızgaraveya haşlanmış olarak hazırlayınız,ekstra yağ kullanmayınız - Sütlü tatlılarınızda,çay ve kahvenizde tatlandırıcı kullanabilirsiniz - Sebze yemeğinizi etli veya kıymalı yerseniz 30gr etinizi diyetinizden kısınız - Posa içeriği yüksek besinleri tercih ediniz(kepekli ekmek,kuru baklagil,sebze,salata,meyve,,, vb) - Yavaş ve çok çiğneyerek yemek yemeyi alışkanlık haline getiriniz - Günde 2-3 litre (10-15 bardak)su içiniz |
![]() |
![]() |
|