![]() |
Kıskançlık İle İlgili Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıskançlık İle İlgili Hadisler4276 - Hz ![]() ![]() ![]() Buhari, Nikah 107, Müslim, Tevbe 36, (2761); Tirmizi, Rada' 14, (1168) ![]() 4277 - İbnu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ı işittim, şöyle diyordu: "Allah'dan daha kıskanç kimse yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Buhari, Nikah 107, Tefsir, en'am 7, Tefsir, A'raf 1, Tevhid 15; Müslim, Tevbe 33, (2760); Tirmizi, Daavat 97, (3520) ![]() 4278 - Hz ![]() "Evet!" buyurdu Aleyhissalatu vesselam ![]() "Asla dedi, seni hakla gönderen Zât-ı Zülcelâl'e yemin olsun, şahid aramazdan önce kılıncımı indiririm ![]() Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm: "Şu efendinizin söylediğine bakın! Evet (biliyoruz ki) o kıskanç bir adamdır ![]() ![]() Müslim, Li'an 16, (1498); Muvatta, Akdiye 17, (2, 737); Ebu Davud, Diyat 12, (4532) ![]() 4279 - Hz ![]() ![]() ![]() "Kıskandın mı yoksa?" dedi ![]() "Evet! Benim gibi biri senin gibi birini kıskanmaz da ne yapar?" dedim ![]() "Sana yine şeytanın gelmiş olmalı" dedi ![]() "Benimle şeytan mı var?" dedim ![]() "Şeytanı olmayan kimse yoktur" dedi ![]() "Seninle de var mı?" dedim "Evet, Ancak ona karşı Allah bana yardımcı oldu da müslüman oldu!" buyurdu ![]() Müslim, Münafikün 70, (2815); Nesai, İşretü'n-Nisa 4, (7, 72) ![]() 4280 - Yine Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Allah'ın Resûlü dedim, yaptığım bu hareketin keffâreti nedir?" "Tabağa aynıyla tabak, yemeğe misliyle yemek!" buyurdular ![]() Ebu Davud, Büyü 91, (3568); Nesai, İşretu'n-Nisa 4, (7, 71) ![]() |
![]() |
![]() |
|