![]() |
Kırk Hadis |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırk HadisKIRK HADIS 1-) Kim benim sunnetimi diriltirse(ihya eder ve yasaminda tatbik ederse) beni sevmis olur ![]() ![]() 2-) Bana itaat eden Allah'a itaat etmis olur ![]() ![]() 3-) Sizden birinizin, arzusu benim getirdigim (Kur'an'a Seriat)e uymadikca kamil imanla iman etmis olamaz ![]() 4-) Nefsim kudretinin elinde olan Allah'a yemin ederimki, Ben kendisine babasindan ve cocugundan daha sevgili oluncaya kadar sizden biriniz kamil imanla iman etmis olmaz ![]() 5-) Gercek musluman, muslumanlarin elinden ve dilinden geven icinde oldugu kimsedir ![]() ![]() 6-) Bildigi ile amel eden kisiye Allah bilmedigi ilimlerin bilgisine varis kilar ![]() 7-) Kardesini bir gunahindan dolayi ayip-layan kisi, gunahi islemedikce olmez ![]() 8-) Islam'in dugmeleri dugme dugme cozulecek(Seriatin emirleri tek tek terkedilecek) ![]() ![]() ![]() 9-) Sizden kim (Seriate uymayan) bir kotu is gorurse onu eliyle duzeltsin, buna gucu yetmezse diliyle duzeltsin ![]() ![]() ![]() 10-) Cihad, kiyamet gunune kadar gecerli bir emirdir ![]() 11-) Kim gaz yapmadan ve icinde gaza yapma istegini konusturmadan olurse, munafiklikdan bir cesit uzere olur ![]() 12-) Cihadin en faziletlisi zalim sultan katinda hakki soylemektir ![]() 13-) Rabbini gazablandiracak bir meselede sultani hosnud eden(etmeye calisan) Allah'in dininden cikmis olur ![]() 14-) Cennet (nefse agir geldigi icin) hoslanilmayan seylerle, cehennemde sehvete hitap eden seylerle kusatilmistir ![]() 15-) Islam'in disinda bir millet uzerine yemin eden, soyledigi gibidir ![]() 16-) Amellerin en hayirlisi sevdigini Allah icin sevmek bugzettigine de Allah icin bugzetmektir ![]() 17-) Kim bir kavme benzemeye calisirsa, o onlardandir ![]() 18-) Munafigin alameti uctur: Konustugunda yalan soyler, vaad verdiginde yerine getirmez, emanet olundugunda hainlik eder ![]() 19-) Kisi din kardesine kafirlik isnad ederse, bu isnad ikisinden birine doner ![]() 20-) Kim bir hayirli isi yapmaya yonelirse, onu yapan kadar mukafat alir ![]() 21-) Arzusu ve hedefi Allah'dan baska sey olarak sabahlayan Allah(in kullain) dan degildir ![]() ![]() 22-) Rabb olarak Allah'a, din olarak islam'a, peygamber olarak Muhammed (s ![]() ![]() ![]() 23-) Islam cemaatinden bir karis da olsa ayrilan, boynundan islam bagini cozmus demektir ![]() 24-) Is ehil olmayana verildiginde kiyameti bekle ![]() 25-) Akilli kisi nefsine hakim olup olumdne sonrasi icin is yapandir ![]() ![]() 26-) Emirleriniz hayirlilariniz, zenginleriniz hosgorululeriniz, isleriniz aranizda danismayla oldugunda yerin ustu sizin icin yerin altindan daha hayirlidir ![]() ![]() 27-) Kendimden sonra erkekler icin kadinlardan daha zararli bir fitne birakmadim ![]() 28-) Sozlerin en dogrusu Allah'in kitabidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 29-) Fitne doneminde ibadete sarilmakk, bana hicret etmek gibidir ![]() 30-) Ummetimden bir takim kimseler, ismini degistirerek sarabi(alkollu icecekleri) icecekler ![]() ![]() ![]() 31-) Suphesiz ki benden sonra ummetimden Kur'an-i Kerim'i okuyan bir kisim insanlar olacak ![]() ![]() ![]() ![]() 32-) Kalbinden tam bir sadakatle Allah 'tan baska ilah olmadiginina ve Muhammed 'in de Allah'in rasulu olduguna sehadet eden bir kimseyi Allah, cehennem atesine haram kilar ![]() 33-) Kim itaatten bir el kadar ayrilirsa, kiyamet gununde Allah'in huzuruna lehinde hic bir delili olmadigi halde kavusur ![]() ![]() 34-) Ya ogrenen, ya ogreten, ya dinleyen, ya da seven ol! Bunlarin disinda bir besincisi olma; helak olursun ![]() ![]() 35-) Allah kadin kiyafetini giyen erkege ve erkek kiligina giren kadina lanet etsin ![]() 36-) Allah'a isyan olan bir hususta kimseye hic bir itaat yoktur ![]() ![]() 37-) Irkciliga cagiran bizden degildir ![]() ![]() ![]() 38-) Kisi arkadasinin dini uzeredir ![]() ![]() ![]() 39-) Ummetim dinar ve derhemi(parayi, maddi varliklari) yucelttigi zaman onlardan islam'in heybeti kaldirilir ![]() ![]() 40-) Insanlar uzerine oyle bir zaman gelecek ki, onalr arasinda dini konusunda(yapilan saldirilara) sabirla karsi koyan, kor parcasini avuclayan gibi olacak ![]() |
![]() |
![]() |
|