Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hadis, kırk

Kırk Hadis

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kırk Hadis

KIRK HADIS

1-) Kim benim sunnetimi diriltirse(ihya eder ve yasaminda tatbik ederse) beni sevmis olur Beni seven de benimle beraber Cennettedir

2-) Bana itaat eden Allah'a itaat etmis olur Bana isyan eden Allah'a isyan etmisolur

3-) Sizden birinizin, arzusu benim getirdigim (Kur'an'a Seriat)e uymadikca kamil imanla iman etmis olamaz

4-) Nefsim kudretinin elinde olan Allah'a yemin ederimki, Ben kendisine babasindan ve cocugundan daha sevgili oluncaya kadar sizden biriniz kamil imanla iman etmis olmaz

5-) Gercek musluman, muslumanlarin elinden ve dilinden geven icinde oldugu kimsedir Gercek muhacir ise Allah'in yasaklarini terkeden kimsedir

6-) Bildigi ile amel eden kisiye Allah bilmedigi ilimlerin bilgisine varis kilar

7-) Kardesini bir gunahindan dolayi ayip-layan kisi, gunahi islemedikce olmez

8-) Islam'in dugmeleri dugme dugme cozulecek(Seriatin emirleri tek tek terkedilecek) Her dugme cozuldukce insanlar onu takibedendugmeyi cozmeye tesebbus edecekler Bu cozulen dugmelerin ilki idari konular, sonuncusuda namazdir

9-) Sizden kim (Seriate uymayan) bir kotu is gorurse onu eliyle duzeltsin, buna gucu yetmezse diliyle duzeltsin Buna da gucu yetmezse kalbiyle bugzetsin Bu sonuncusu ise imanin en zayip mertebesidir

10-) Cihad, kiyamet gunune kadar gecerli bir emirdir

11-) Kim gaz yapmadan ve icinde gaza yapma istegini konusturmadan olurse, munafiklikdan bir cesit uzere olur

12-) Cihadin en faziletlisi zalim sultan katinda hakki soylemektir

13-) Rabbini gazablandiracak bir meselede sultani hosnud eden(etmeye calisan) Allah'in dininden cikmis olur

14-) Cennet (nefse agir geldigi icin) hoslanilmayan seylerle, cehennemde sehvete hitap eden seylerle kusatilmistir

15-) Islam'in disinda bir millet uzerine yemin eden, soyledigi gibidir (Onlardandir)

16-) Amellerin en hayirlisi sevdigini Allah icin sevmek bugzettigine de Allah icin bugzetmektir

17-) Kim bir kavme benzemeye calisirsa, o onlardandir

18-) Munafigin alameti uctur: Konustugunda yalan soyler, vaad verdiginde yerine getirmez, emanet olundugunda hainlik eder

19-) Kisi din kardesine kafirlik isnad ederse, bu isnad ikisinden birine doner

20-) Kim bir hayirli isi yapmaya yonelirse, onu yapan kadar mukafat alir

21-) Arzusu ve hedefi Allah'dan baska sey olarak sabahlayan Allah(in kullain) dan degildir Muslumanlarin dertleriyle dertlenmeyen de onlardan degildir

22-) Rabb olarak Allah'a, din olarak islam'a, peygamber olarak Muhammed (sav) erazi olan kisi imanin tadini tatmis demektir

23-) Islam cemaatinden bir karis da olsa ayrilan, boynundan islam bagini cozmus demektir

24-) Is ehil olmayana verildiginde kiyameti bekle

25-) Akilli kisi nefsine hakim olup olumdne sonrasi icin is yapandir Aciz(akilsiz) kisi ise nefsini arzularina tabi kilip sonrada Allah'a karsi Temennide bulunandir

26-) Emirleriniz hayirlilariniz, zenginleriniz hosgorululeriniz, isleriniz aranizda danismayla oldugunda yerin ustu sizin icin yerin altindan daha hayirlidir Ama emirleriniz serlileriniz, zenginleriniz cimrileriniz, isleriniz kadinlarinizin elinde oldugunda yerin alti sizin icin yerin ustunden daha hayirlidir

27-) Kendimden sonra erkekler icin kadinlardan daha zararli bir fitne birakmadim

28-) Sozlerin en dogrusu Allah'in kitabidir Hayat tarzlarinin en guzeli Muhammed(sav) in hayat tarzidir Islerin en serlileri sonradan uyduranlardir Her sonradan uydurulan sey bid'attir Her bid'at sapikliktir ve her sapiklik ta Cehennem'dedir

29-) Fitne doneminde ibadete sarilmakk, bana hicret etmek gibidir

30-) Ummetimden bir takim kimseler, ismini degistirerek sarabi(alkollu icecekleri) icecekler Bu esnada baskalari ucunda (yanlarinda) calgilar calinacak ve sarkici kadinlar olacak Iste onun icin Allah onlari yere batiracak ve aralarindan bazilarinin sekli maymun'a ve domuz'a cevrilecek

31-) Suphesiz ki benden sonra ummetimden Kur'an-i Kerim'i okuyan bir kisim insanlar olacak Fakat onlarin okudugu bogazlarini gecmeyecek Onlar tipki okun yaydanciktigi gibi dinden cikacaklar, sonra da tekrar ona donmeyecekler O kimseler, insanlarin ve hayvanlarin en serlileri (kotuleri)dir

32-) Kalbinden tam bir sadakatle Allah 'tan baska ilah olmadiginina ve Muhammed 'in de Allah'in rasulu olduguna sehadet eden bir kimseyi Allah, cehennem atesine haram kilar

33-) Kim itaatten bir el kadar ayrilirsa, kiyamet gununde Allah'in huzuruna lehinde hic bir delili olmadigi halde kavusur Kim de boynunda (halifeye) beyat olmadigi halde olurse cahiliye olumuyle olmus olur

34-) Ya ogrenen, ya ogreten, ya dinleyen, ya da seven ol! Bunlarin disinda bir besincisi olma; helak olursun Besincisi ise, ilme ve ilim ehline bugzetmendir

35-) Allah kadin kiyafetini giyen erkege ve erkek kiligina giren kadina lanet etsin

36-) Allah'a isyan olan bir hususta kimseye hic bir itaat yoktur Itaat ancak marufta (ser'i olculer icerisinde)dir

37-) Irkciliga cagiran bizden degildir Irkcilik icin savasan bizden degildir Irkcilik uzere olen de bizden(muslumanlardan) degildir

38-) Kisi arkadasinin dini uzeredir O halde sizden birisi kiminle arkadaslik yaptigina dikkat etsin Kisi sevdigi ile beraber(hasrolunacaktir)dir

39-) Ummetim dinar ve derhemi(parayi, maddi varliklari) yucelttigi zaman onlardan islam'in heybeti kaldirilir Iyilikle emretmeyi terkettikleri zaman da vahyin bereketinden mahrum kilinirlar

40-) Insanlar uzerine oyle bir zaman gelecek ki, onalr arasinda dini konusunda(yapilan saldirilara) sabirla karsi koyan, kor parcasini avuclayan gibi olacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com