Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iyilik, sakadır

Her İyilik Sakadır

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Her İyilik Sakadır

Her iyilik sadakadır

SELAMUN ALEYKUM Kardeşlerim ALLAHIN izniyle sadaka hakında birkaç kelam etmek istiyorum
Euzu billahimineşşaytanirracim bismillahirramanirrahim
Dinimiz islam;ibadet niyetiyle yapılan mübahfiilleri bile ibadet saymış tırkötülük yapmaktan sakınmak dahi bir ibadettirbunun ibadet olması ,kötülük yapacagı kimseyi rahat ve emniyette bıraktığı içindir bu suretle adeta o kimseye sadka vermiş olur
Kötülüğü kendi nefsine yapmakistiyipte vaz gecen kimse kendine sadaka vermiş gibi olur
Allahın kullarına şevkat etmek mutlaka lazımdırbuda ya mal vermekle yahut fiille olurfiil dahi ya bizzat yardım yahut şerden sakınmak la tahakkuk eder
Kudreti olanların sadaka vermesi sair amellerden efdaldirsadaka vermek için mal kazanmak faziletli bir haslettirçünkü başkalrına yardım mal ile mümkün olur
peygamber efendimiz(sav) Her müslümanın sadaka vermesi vaciptir buyurmuş tur
Ashabı ikram,ya resulallah,vercek birşey bulamyan ne yapmalı dediler
peygamber efendimiz (sav)Eliyle kazanır hem kendisine faydası olur hemde tasadduk ederbuyuru,Onuda bulamassa neyapmalı?dediler
Peygamber efendimiz (SAV)İhtiyaç sahibine yardım isteyene yardım eder buyurdular onuda bulamassa neyapmalı? dediler
Peygamber efendimiz (sav)Hayır işlesin şerden kendini uzak tutsun buda onun için sadakadır buyurdular
kardeşlerim sadaka vermek malı mülkü olana düşmüyor yani sada niyet edilerek kılan iki rekat namaz karşındakine tebessüm bile sadakadır
hepiniz rahmana o şanı yüce olan tek merciye emanet olun
ALLAH bizleri sırat-ı mustakimden ayırmasın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com