Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geceniz, huzurlu, nur, olsun

Geceniz Nur Geceniz Huzurlu Olsun...

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Geceniz Nur Geceniz Huzurlu Olsun...

Geceniz Nur Geceniz Huzurlu Olsun

Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi vesellem- Efendimiz buyurmuşlardır ki:
"Yatağına girdiğin zaman şöyle de:

"Eûzü bikelimâtillâhit tammeti min ğadabihi ve ıkâbihi ve şerri ibâdihi ve min hemezâtiş şeyâtîni ve en yahdurûni"

"Allah'ın her biri noksansız ve tam bulunan kelimelerine O'nun gadabından, îkabından, kullarının şerrinden, şeytanların hücumlarından ve benim yanıma gelmelerinden(Allah'a) sığınırım"
Böyle söylersen hiçbir şey sana zarar veremez ve zarar verilmemeğe lâyık olursun" (Ebû Dâvud, Tıbb, 19; Tirmizî, Deavât, 90)

Buhâri'nin Berâ b Âzib (ra)'dan rivayet ettiğine göre Nebiyy-i Ekrem (sa) şöyle buyurmuşlardır:

"Yatağa varmak istediğinde namaz için aldığın gibi bir abdest al, sonra sağ tarafın üzerine yat, sonra şöyle de;

“Allâhumme eslemtu nefsî ileyke ve veccehtü vechî ileyke ve fevvadtü emrî ileyke ve elce’tü zahrî ileyke rağbeten ve rahbeten ileyke lâ melcee ve lâ mencee minke illâ ileyke âmentü bikitâbikellezî enzelte ve nebiyyikellezî erselte”

"Ey Rabbim bütün varlığımı sana teslim ettim, işimin tasarrufunu sana havale ettim, yönelişim sanadır, korkum da ancak sendendir, senin azabından kaçıp sığınılacak ancak yine senin rahmetindir İndirdiğin kitabına ve gönderdiğin Rasulüne îmân ettim ey Rabbim!"
Bunları söyler de uyur, o gecede ölür isen fıtrat üzere ölmüş olursun Uyumadan evvel bunlar son sözlerin olsun"

Yine Buhâri'nin Huzeyfe -radıyallahu anh-dan rivayet ettiğine göre, Huzeyfe şöyle demiştir: "Nebiyy-i Ekrem -sallalahu aleyhi vesellem- Efendimiz yatağına vardığında şöyle derlerdi;

"Allâhumme bismike emûtu ve ehyâ"

"Senin isminle ölür, Senin isminle dirilirim ya Allah!" (Buhâri, Tevhid, 13, Deavât, 6, 7, 12; Müslim, Zikir, 59)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com