|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
araştırmak, insanların, kusurlarını, örtmek |
![]() |
İnsanların Kusurlarını Araştırmak Veya Örtmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsanların Kusurlarını Araştırmak Veya Örtmek3403 - Hz ![]() "Ey diliyle müslüman olup da kalbine iman nüfuz etmemiş olan (münafık)lar! Müslümanlara eza vermeyin, onları kınamayın, kusurlarını araştırmayın ![]() ![]() ![]() İbnu Ömer bir gün Ka'be'ye nazar etti ve: "Şânın ne yüce, hürmetin ne yüce! Ancak mü'minin Allah yanındaki hürmeti senden de yüce!'' dedi ![]() Tirmizi, Birr 85, (2033) ![]() 3404 - Ukbe İbnu Âmir radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kim bir ayıp görür ve onu örterse, diri diri gömülmüş bir kızı ihya etmiş gibi olur ![]() Ebu Dâvud, Edeb 45 (4891) ![]() 3405 - Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Bir kul dünyada bir kulu örterse, Allah Kıyamet günü onu mutlaka örter ![]() Müslim, Birr 72, (2590) ![]() 3406 - Zeyd İbnu Vehb anlatıyor: "İbnu Mes'ud radıyallahu anh'a (bir adam) getirilip: "Şu herif falancadır, sakalından şarap damlıyor'' denildi ![]() "Ben tecessüsten men edildim ![]() ![]() Ebu Dâvud, Edeb 44, (4890) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İnsanların Kusurlarını Araştırmak Veya Örtmek |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsanların Kusurlarını Araştırmak Veya Örtmekya benim burda önemli bu soruya -kuranda gecen cevap var mi diye soracam , bilen lütfen cevap versin ![]() Belki sizde görüyorsunuz ya duyuyorsnuz , bazi yetiskin büyük adamlar nedense kücük cocuklara cinsel iliskide bulunuyor, bu konu üzerine bir hadis yada kuranda bi uyari var mi böyle davranan insanlara ![]() Neden soruyorum , gecen sene internet dünyasinda cocukla cinsel iliskiye girme benzer sitelere girenlerden Top 10 listsinde internet arama sistemini aratan yalan söylemiyim 2 veya 4 sirayi Türkiye aratiyormus ![]() |
![]() |
![]() |
|