![]() |
Dört Maddeli Hadis-İ Şerifler 1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dört Maddeli Hadis-İ Şerifler 1Dört maddeli hadis-i şerifler 1 Saadet olan dört şey Şu dört şey saadettir: 1- Saliha kadın, 2- Rahat ev, 3- İyi komşu, 4- İyi binek ![]() Cennete girer Şu dört şeyden sakınan Müslüman Cennete girer: 1- Cana kıymak, 2- Haram yemek, 3- Zina etmek, 4- İçki içmek ![]() İmanı giderir Dört şey imanın gitmesine sebep olur: 1- Bildiği ile amel etmemek, 2- Bilmediği ile amel etmek, 3- Bilmediğini öğrenmekten çekinmek, 4- Öğreneni de, bundan yasaklamak ![]() Dünyaya insen Allahü teâlâ, (Dünyaya insen, ne iş yapardın?) diye sorduğunda, Cebrail aleyhisselam, şu dört şeyi yapacağını bildirdi: 1- Susamış kimselere su verirdim, 2- Çoluk çocuğu fazla olana yardım ederdim, 3- İki dargının arasını bulurdum, 4- Müslümanların ayıplarını kapatırdım ![]() Allah yardım eder Şu dört kimseye Allahü teâlâ, yardım eder ![]() 1- Gaziye, 2- Evlenene, 3- Kölelikten kurtulmak isteyene, 4- Hacıya ![]() ![]() Cennette köşk Şu dört haslet sahibi, Cennet’te köşklere kavuşur: 1- Tevhid ehli olmak, 2- Günahını müteakip istiğfar etmek, 3- İyilik edince, elhamdülillah demek, 4- Musibet gelince, (İnna lillah ve inna ileyhi raciun) demek ![]() Cuma namazı Şu dört kişi hariç, Cuma, her Müslümana farzdır: 1- Köle, 2- Kadın, 3- Çocuk, 4- Hasta ![]() Seni üzmesin Şu dört haslet bulunan başka şeye üzülmesin: 1- Doğru konuşmak, 2- Emanete riayet, 3- Güzel ahlaklı olmak, 4- Yiyip içmekte iffetli olmak [Haramdan sakınmak] ![]() Münafıklık alameti Şu dört şey, münafıklık alametidir: 1- Yalan söyler, 2- Verdiği sözde durmaz, 3- Ahdine bağlı kalmaz, ihanet eder, 4- Tartışmada haktan ayrılır ![]() Dünya ve ahiret hayrı Şu dört nimete sahip olan, dünya ve ahiret hayrına kavuşur: 1- Zikreden dile, 2- Şükreden kalbe, 3- Belaya sabırlı bedene, 4- Hıyanet etmeyen kadına ![]() |
![]() |
![]() |
|