Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
herkesin, lazım, müslüman, okuması, olan, önemli

Önemli Müslüman Olan Herkesin Okuması Lazım

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arkadaşlar,
Allah bizlere lazım gelen bütün ihtiyaçlarımızı tedarik ederek yeryüzüne göndermiş ve bizden sadece iyi bir insan olmamızı istemiştir Bizler ise günah batağına saplanmış durumdayız
Ancak bu bizi ümitsizliğe düşürmemeli,
Bir gün sahabeden biri Hz Ebu-Bekir'in (RA) yanına gelerek Ya Ebu-Bekir benim için dua et der Hz Ebu-Bekir (RA) ise ellerini açarak Ya Rabbi bir günahkar kulun, diğer bir günahkar kulundan dua istiyor, ikisinin duasınıda kabul eyle der
Hz Ebu-Bekir bile kendisini günahkar olarak görürken bizim günahkar olmamamız mümkün değildir O Ebu-BEkir ki bütün malını mülkünü İslam uğrunda harcamış bir insandır Hz Muhammet Mustafa (SAV) Efendimiz "Ben Peygamber olarak gelmeseydim, Ebu-Bekir peygamber olarak gelirdi" buyurmuşlardır

Bir örnek daha, Harut ile Marut isimli melekler bir gün Allah'a Ya RAbbi insanlar çok nankör, sen onlara nimetler veriyorsun ama onlar sana sırtını dönüyor derler bunun üzerine Allah bu iki meleği, insanın bütün özellikleri ile dünyaya gönderir Bu iki insan suretindeki melek uzun süre günah işlemeden sabır ederler ancak sonunda biri hristiyan bir kızın elinden şarap içer
Melekler bile insan özelliklerinde olduğunda günah işlediklerine göre bizim işlemememiz içten değildir Ancak bize düşen Allah'ın istediği şekle en uygun şekilde yaşamaya çalışmaktır
Allah HEpinizden Razı Olsun İnşallah

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-12-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

sendende razı olsun kardeşim kul hatasız olmaz kaldıki ALLAH hatasız olmamızı istememiş aksine" hiç günah işlemeseydiniz sizin yerinize günah işleyen bir topluluk getirirdim buyurmuş"Önemli olan doğruyu güzeli aramak ders almak hatalarımızdan ve gelişmek insan ve kul olma yolunda bizler deneyimleyerek öğreniyoruz tıpkı çocukken olduğu gibi,bir çocuğa 1000kere sobayı elleme yakar dersin ama 1001cide gider eller yakar öğrenir elbette bize yakışan onun koymuş olduğu ölçüye uymak uymaya çalışmak ama hata ençokta KULA yakışır aczinin ve fakrinin muhtaçlığının en güzel ifadesidir çünkiteşekkürler bu güzel paylaşım için kardesim
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com