![]() |
Hadis-İ Kudsi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hadis-İ KudsiHadis-i kudsi Sual: Hadis-i kudsi ne demek, onlar da Peygamberimizin sözü değil mi? CEVAP Peygamber efendimizin, mânâsı da, kelimeleri de kendisinden olan sözlerine hadis denir ![]() ![]() ![]() ![]() (Önce gelenleriniz, sonra gelenleriniz; küçüğünüz, büyüğünüz; dirileriniz, ölüleriniz; insanlarınız, cinleriniz; en müttekî, itaatli kulum gibi olsanız, büyüklüğüm artmaz ![]() ![]() ![]() ![]() (Azamet ve kibriya bana mahsustur ![]() ![]() (Ya Âdem! Muhammed aleyhisselamın ismiyle, her ne isteseydin kabul ederdim, Muhammed olmasaydı, seni yaratmazdım ![]() (Ey Resulüm! Sen olmasaydın, hiçbir şeyi yaratmazdım ![]() (Ey Resulüm, İbrahim Halilim [dostum] ise de, sen de Habibimsin [sevgilimsin] ![]() (Evliya bir zata düşmanlık eden, bana savaş açmış olur ![]() (Bir kimse, kendisine farz yaptığım ibadeti yapmakla bana yaklaştığı gibi, hiçbir şeyle yaklaşamaz ![]() (Bir kulum bana yaklaşırsa [sevgime ve rızama kavuşursa], ona sesleri duyurur ve saklı şeyleri gösteririm ![]() (Dostlarımı insanlar içinde gizlerim, onları kimse bilmez ![]() (Yere ve göğe sığmam, fakat mümin kulumun kalbine sığarım ![]() (Kaza ve kaderime razı olmayan, beğenmeyen ve gönderdiğim belalara sabretmeyen, benden başka Rab arasın ![]() (Rahmetim gadabımı aşmıştır ![]() (Oruç benim için tutulur ![]() (Kulum, beni nasıl umarsa, onu öyle karşılarım ![]() (La ilahe illallah benim (kale)mdir ![]() ![]() ![]() (Ey Âdemoğlu! Ömrünü dünyayı toplamakla harcettin ![]() ![]() (Nefsini, düşmanın bil! Çünkü o, bana düşmandır ![]() (Ey kulum! Seni kendim için yarattım ![]() (Ey dünya! Bana hizmet edene hizmetçi ol! Sana hizmet edene güçlük göster!) (Beni zikreden [hatırlayan] kulumla birlikteyim ![]() (Ey Âdemoğlu! Beni sevmek istersen dünya sevgisini kalbinden çıkar, çünkü benim muhabbetimle dünya sevgisini bir kalbde asla cem etmem ![]() ![]() (Bütün dinler içinde, İslamiyet’i seçtim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|