Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dil, hadisler, hükmü, ikrarinin, ile, kelimei, kütübi, sitte, şehadet

Kütüb-İ Sitte Hadisler - Kelime-İ Şehâdet Ve Onun Dil İle İkrarinin Hükmü

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kütüb-İ Sitte Hadisler - Kelime-İ Şehâdet Ve Onun Dil İle İkrarinin Hükmü

KELİME-İ ŞEHÂDET VE ONUN DİL İLE İKRARININ HÜKMÜ

37 - İbn-i Ömer (radıyallahu anh) anlatıyor: Hz Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Ben insanlar Allah'tan başka ilâhın olmadığına, Muhammed'in de Allah'ın elçisi olduğuna şehâdet edinceye, namaz kılıncaya, zekât verinceye kadar onlarla savaş etmekle emrolundum Bunları yaptılar mı, kanlarını, mallarını bana karşı korumuş (emniyet altına almış) olurlar İslâm'ın hakkı hâriç Artık (samimi olup olmadıklarına dair) durumları Allah'a kalmıştır"

Buhârî, İmân 17; Müslim, İman 36, (22);

Müslim'deki rivayette "İslâm'ın hakkı hâriç" ibâresi mevcut değildir

38 - Ubeydullah İbnr Adiy İbnu'l-Hıyâr (radıyallahu anh) anlatıyor: Hz Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) ashabıyla otururken bir adam gelerek gizlice bir şeyler fısıldadı Ne gibi bir sır tevdi etmişti bilmiyorduk Nihayet Hz Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) onu açıkladı Meğerse o zat, münafıklardan birini öldürmek için izin istiyormuş Adama: "Peki o Allah'tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed'in Allah'ın elçisi bulunduğuna şehâdet etmiyor mu?" diye sordu Adam: "Hayır o şehâdeti ikrâr etmiyor" dedi Hz Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Namaz kılıyor mu?" diye sordu Adam: "Hayır namaz da kılmıyor" deyince, Hz Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm); "Allah'ın öldürmekten beni men ettiği kimseler işte böyleleri" buyurdu"

Muvatta, Kasru's-Salât 84, (1, 171)

39 - Târik el-Eşca'î (radıyallahu anh) Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın şöyle söylediğini haber verdi:

"Kim Lâilâhe illallah der ve Allah'tan başka mâbudları reddederse, Allah onun malını ve kanını haram kılar (Samimî olup olmadığı meselesi Allah'a aittir)

Müslim, İman, 37, (23)

Yine Müslim'in bir başka rivayeti "Kim Allah'ı birlerse" diye başlar ve yukarıdaki şekilde devam eder (38 hadis)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com