|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aleyhisselam, hadisler, kütübi, sitte, suresi, yusuf |
![]() |
Kütüb-İ Sitte Hadisler - Yusuf (Aleyhisselam) Suresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kütüb-İ Sitte Hadisler - Yusuf (Aleyhisselam) SuresiYUSUF (ALEYHİSSELAM) SURESİ 661 - Urve tu'bnu Zübeyr (rahimehullah) anlatıyor: "Ben, diyor, Hz ![]() ![]() -Bu ayette geçen bir kelime küzzibû şeklinde şeddeli mi okunmalı, küzibû şeklinde şeddesiz mi okumalı? dedim ![]() ![]() Urve der ki: "Öyle ise, yemin olsun, onlar kesinlikle bildiler ki, kavimleri kendilerini tekzib etmiştir, (böyle okununca) "tekzib edildikleri zannına düştüler" diye bir mâna verme ihtimali kalmaz" dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben tekrar: "Bu âyet nedir? (kimlerden bahsediyor?)" diye sordum ![]() Cevaben: "Onlar peygamberlerin kendilerine tabi olan adamlarıdır, bu kimseler Rablerine inanmış, peygamberlerini de tasdik etmişlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Buhari, Enbiya 19, Tefsir, Bakara 38, Yusuf 6 ![]() 662 - İbnu Abbas (radıyallahu anhüma) şu ayet hakkında: "Onların çoğu, ortak koşmadan Allah'a inanmazlar" (Yusuf, 106) şu açıklamayı yapmıştır: "Yani, "Onlara kendilerini kim yarattı, semâvat ve arzı kim yarattı diye sorarsınız, "Allah" diye cevap verirler, işte bu onların imanıdır ![]() ![]() Rezin'in ilavesidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|